Wii-Spel Att Längta Efter Del 2 – Xenoblade / Monado Beginning Of The World

Här kommer del 2 i den serie med poster jag tänkte skriva angående kommande Wii-spel som åtminstone jag själv tror eller hoppas på att de kommer bli något riktigt bra! I Del 1 skrev jag lite om Metroid och kommande Metroidspelet "Other M", den artikeln hittar ni här.

Denna gång handlar det om ett Äventyrs-RPG från Monolith Soft. Spelet heter Xenoblade, tidigare känt som Monado: Beginning Of The World som arbetstiteln var. Den Japanska titeln döptes om till Xenoblade, som en slags hedran till Tetsuya Takahashi. Tetsuya lär ha lagt ner sin själ i spelet och är även hjärnan bakom tidigare Xenospel till äldre plattformar. Vad jag hört ska Xenoblade's story vara fristående, även om kanske universumet och världen runtomkring är samma eller innehåller saker plockat från tidigare Xenospel, det vet jag inte ännu.

Själva storyn i sig vet jag inte någonting om egentligen och jag har i regel inte så stort intresse av att veta en spelstory i förväg. Jag ser det lite som en slags spoiler, jag vill vara med i spelet när storyn bäddas fram för mig.

Varför jag fastnat för detta spel beror på flera aspekter. Dels så är Tetsuya och Monolith fantastiska spelskapare, Monolith Soft står bakom flera framgångsrika spel till äldre plattformar till exempel flertalet Xenospel till Ps2 och RPG-spelen Baten Kaitos till Gamecube.

Det första som jag gick igång på när det gäller Xenoblade var trailern från E3 2009 där man får se huvudrolls-karaktären springa omkring och slakta fiender med ett gigantiskt svärd alá Cloud Strife -style. Trailern ser bra ut och jag tror det kan vara ett spel för Zelda fans och klassiska JRPG fans, jag får en liten SNES-Secret Of Mana-Vibe av det jag ser. Spelet verkar vara lagd lite åt det futuristiska hållet, lite Sci-Fi sådär.

Sen är det den fantastiska "Teaser-Sajten" som jag utan problem kan ha igång i bakgrunden på min laptop hur länge som helst och bara låta musiken gå runt, runt, runt, i love it! Sajten består som ni kan se bara av en bakgrundsbild och en bakgrundslåt. Ett spel med låtar som denna kan jag köpa enbart på grund av musiken.

Något exakt releasedatum för USA eller Europa finns inte ännu men jag håller tummarna för att det ska dyka upp under sensommaren eller till hösten. Det är heller inte klart om spelet kommer att heta Xenoblade eller Monado: Beginning Of The World när det släpps utanför Japan, det återstår att se.

Ja, än så länge vet jag inte så mycket mer, inte i detalj, men jag kommer absolut hålla kolla på teaser sajten i hopp om att det ska dyka upp lite nyheter där snart. Jag vet redan vad jag ska skriva om i Wii Spel Att Längta Efter Del 3, håll koll så får ni veta! :)

Har ni mer info om Monado som ni tycker är värt att notera så kan n ju alltid lämna en kommentar.

Monado: Beginning Of The World Trailer

14 Feb 2010