Därför skall du bli PSN Plus-medlem

Vi måste prata om det här med PSN Plus för Playstation 3 och PS Vita. Varför har du inte skaffat det? Och varför skall du absolut göra det?

Gratis spel

PSN Plus har fått ett blandat mottagande. PS3-spelare är vana med att PSN är en gratis onlinetjänst, vilket det fortfarande är Men! För en låg månadsavgift blir den så mycket bättre. Fördelarna är många men framförallt så är det "Instant Game Collection" som gör det så värt pengarna. När du blir PSN plus-medlem så får du tillgång till ett litet bibliotek med gratis spel. Helt vanliga, grymma  fullkostnadsspel. Det handlar alltså inte små minis eller spel som endast är utgivna digitalt. Det kan vara precis vilka spel som helst. Sony byter löpande ut spelen och du får alltså varje månad tillgång till nya spel.

De spel du redan laddat ner helt gratis kan du behålla eller ladda ner på nytt så länge du vill, förutsatt att du fortfarande är betalande PSN plus-medlem. Det är SÅ bra.

Ett par av mina favoritspel har funnits helt gratis på PSN+. Förutom att det gynnar de betalande kunderna så är det också en bra grej för spelutvecklare som får ut sina spel till en stor målgrupp. Framförallt så är detta bra för mindre utvecklare.

Lagring i molnet och automatiska uppdateringar

Det är så klart inte bara gratis spel som är fördelen med PSN plus. Även om det faktiskt hade räckt så. Nej, du får också tidigare tillgång till spel och demoversioner, rabatter och trial-versioner av spel. Vidare så får du också:

* Ett hyggligt stort utrymme för att lagra sparfiler i molnet.

* Massor med gratis PS3-teman (även dynamiska)

* Automatiska uppdateringar med mera!

Själv är jag ett grymt fan av de automatiska uppdateringarna. Varje morgon innan jag själv ens klivit upp så startar min PS3 och gör eventuella systemuppdateringar samt laddar ner relevanta demoversioner och annat som jag kan tänkas vilja ha. När jag sedan startar konsolen så behöver jag bara brygga kaffet själv innan jag sätter mig och spelar, resten är redan fixat!

Just nu finner du hela 15 spel helt gratis som PSN plus-medlem. Bland annat dessa:

* ICO (HD) * Shadow of the Collossus (HD) * Demon's Souls * Kingdoms of Amalur: Age of Reckoning

Intressanta frågor

- Om jag laddar ner ett gratis spel som PSN plus-medlem och sen avbryter mitt medlemskap. Då försvinner väl mitt spel?

Svar: Ja, du har bara tillgång till gratis förvärvade spel så länge du är PSN plus-medlem.

- Om jag blir medlem på nytt då? Efter en tids avbrott. Får jag tillbaka spelen då?

Svar: Absolut! Om du blir PSN plus-medlem igen så kan du ladda ner spelet på nytt, helt gratis!

- Finns det några nackdelar med att bli PSN plus-medlem?

Svar: Självklart inte! It's all good!

- Är det någon mening att bli PSN plus-medlem nu och binda upp sig i ett helt år när PS4 är på ingång inom ett halvår?

Svar: Helt klart, större mening nu än någonsin faktiskt. Du kommer kunna använda ditt befintliga PSN Plus-medlemskap på din Playstation 4 så fort den kommit ut. PSN Plus kommer dessutom erbjuda ännu fler nya funktioner till PS4.

- Då är det ju ingenting att tveka på eller?

Svar: Nä! Spring och bli PSN plus-medlem nu medsamma.

12 Jun 2013