Den italienska rörmokaren är tillbaka

Mario Kart 8

Nyligen släpptes en ny skapelse att sätta tänderna i för alla de som inte vill lämna Mario i sticket. Mario Kart 8 lanserades nämligen så sent som den 30 maj i år och precis som de tidigare Mario Kart-spelen är detta nästintill ett mästerverk om man får tro recensenterna.

Den italienska rörmokaren är tillbaka

Tv-spelens värld är en alldeles egen och i den finns det en hel del olika kända filurer som nästintill har blivit folkkära klassiker i dag. Två av de kanske mest kända italienska rörmokarna är ju som bekant Super Mario i sina blåa hängselbyxor och Luigi i skön grön mössa. Och i mer än 20 år har de underhållit oss samtidigt som vi har kontrollerat deras minsta rörelse på skärmen. Som de flesta säkerligen vet så är Mario Kart en serie med spel som ges ut av jätten Nintendo. Sedan 1992 då det första spelet Super Mario Kart lanserades har en rad olika andra spel med Super Mario släppts genom åren och fler lär det bli. För Marios och hans polares popularitet verkar aldrig sina och alla vill vi vara deras ständige kompis.

Bekanta funktioner i Mario Kart 8

Nyligen släpptes en ny skapelse att sätta tänderna i för alla de som inte vill lämna Mario i sticket. Mario Kart 8 lanserades nämligen så sent som den 30 maj i år och precis som de tidigare Mario Kart-spelen är detta nästintill ett mästerverk om man får tro recensenterna. Det finns en hel del element i spelen med Mario och hans vänner som hängt med i utvecklingen och du känner säkerligen igen de klassiska sköldpaddsskalen och blixtarna som i Mario Kart 8 får sällskap av ännu ett steg framåt i utvecklingen, nämligen antigravitationen. Den här nya funktionen innebär att du kan köra lite hur som helst i Mario Kart 8. Så varför hålla sig på marken? Prova väggar och tak med antigravitationsfordon. Som du säkert kan tänka dig själv så innebär detta också att banorna som spelet bygger på har fått sväva ut i sin utformning.

Mario-Kart-8-1

Även om det är mycket nytt och fräscht i Mario Kart 8 så finns det ändå element som du kommer att känna igen från Mario Kart 7 och Mario Kart Wii. Bland annat kommer undervattensracingen och hängglidaren från den förstnämnda och motorcyklarna och tricken från den sistnämnda att bli en del av Mario Kart 8 också.

Bonus Game Promotion

Och visst är det fascinerande vad tekniken går framåt på så kort tid. Vill du njuta och spela Mario Kart 8 online kan ni spela upp till tolv personer samtidigt och du lär inte bli besviken på grafiken som är i HD och 60 bilder per sekund. Alltså slipper ni ryckiga sekvenser där bilden hakar upp sig.

Det finns med andra ord mycket att upptäcka i Mario Kart 8 som ganska säkert kan räkna in sig bland några av de hetaste spelsläppen i år. Och om du passar på att köpa ditt spel redan innan den 31:e juli så kan du registrera just ditt spel för att vara med om Bonus Game Promotion. Då får du chansen att klicka hem ett av tio spel helt gratis. Har du inte spelat Mario Kart på ett tag lär du inte bli besviken på denna nykomling i Mariospelens familj.

22 Jun 2014