Efterlängtade The Division försenas

the-division

Varje år släpps ett antal spel där en del kanske följs av en lite större efterlängtan än andra. Bland de hajpade spelen som ska släppas under 2014 finns Tom Clancy’s: The Division med men Ubisoft och den svenska spelutvecklarstudion Massive Entertainment som står bakom spelet kommer tyvärr med tråkiga nyheter.

De som suktar efter The Division kommer att få vänta ytterligare på att spelet ska stå i hyllorna i butik och på nätet. Tidigare har det hörts ryktesvägen att The Division inte kommer att hinna bli klart innan 2014 och nyligen gick Massive Entertainment alltså själva ut med bekräftelsen om att spelet försenas till 2015. Teamet bakom spelet har sagt att anledningarna är för att man ”inte vill kompromissa med kvaliteten och släpper spelet när det är färdigt”.

Spelets story

The Division är ett fullspäckat actionspel och det är inte för inte som det är många som stampar med fötterna för att komma närmare lanseringen. Det här spelet utvecklas som sagt av svenskar men i spelets värld befinner du dig i New York med betoning på delarna Brooklyn och Manhattan. Du som spelare är med i The Division och tre veckor tidigare har ett slags vapenvirus släppts i USA. The Division försökte så klart att stoppa angreppet men misslyckades med sin uppgift och dagen är nu känd som ”Svarta Fredagen”. Närapå hela USA:s befolkning utplånades under attentatet och nu gäller det för The Division att försöka rädda det som finns kvar och försöka bygga upp samhället på nytt. Men det är inte någon enkel uppgift att försöka hantera en stad som är kaosartad och full av ångest och förtvivlan samtidigt som man själv ska överleva. I The Division kommer du att spela i en slags öppen uppkopplad värld och det gäller att skörda sina framgångar väl i spelet eftersom det är dessa som står bakom hur man går upp i nivåerna i spelet. Ju högre upp du kommer desto bättre utrustning tillsammans med nya styrkor har du att se framemot. Och du kan spela för dig själv eller med polarna för att utveckla den fallerande staden.

Den som väntar

Självklart är det alltid tråkigt med en försening när så mycket strålkastarljus har hamnat på spelet inför lanseringen. Men med tanke på att The Division verkar locka väldigt många nyfikna spelare kan det kanske vara lika bra att vänta lite längre för att spelet ska nå upp till alla de förväntningar som finns.

28 Jun 2014