Wii-Spel Att Längta Efter Del 1 - Metroid Other M

Är ni Wii-ägare liksom mig så går ni säkert precis som jag och väntar på att de där helgrymma spelen som bara borde komma till Wii. Konsolen har ju massor av outnyttjad potential, det måste den ha, det är ju Nintendo ffs!

Jag har lite titlar som jag ser fram extra mycket emot vissa kända, andra mindre kända. Jag hade tänkt ta detta i en enda post men insåg att den skulle bli väldigt lång och förmodligen skulle folk inte orka läsa allt därför kommer jag posta den i delar istället med ett spel i varje post. För er som börjat tappa tron på bra Wii-spel efter att se barnspel på barnspel släppas på marknaden så kanske detta kan få upp hoppet lite. Vi börjar med en given och känd titel.

Metroid: Other M

Jag vet att det är många mer än mig själv som håller gamla Metroid till NES varmt om hjärtat. Det var unikt när det kom och än idag är konceptet helt klart hållbart! En tjej med världens häftigast rymddräkt. Dräkten kan nästan jämföras med en trollerihatt, inte nog med att den rymmer en hel hög med livsfarliga vapen, den kan förvandla den som bär den till en liten boll också, som i sin tur kan rulla runt och släppa minor!

Det har kommit många Metroid-spel genom tiderna, det började som sagt till NES och sen har det förmodligen kommit olika spinoffs till samtliga av Nintendos konsoler. Jag har bara koll på NES, SNES  & Wii-spelen själv, och jag måste säga att jag inte är helt tänd på de hittills utkomna Wii-Metroid-Spelen, men jag ska ge Metroid Triologin som kommit en chans vid tillfälle. Jag är ju lite av en oldschooler och föredrar de gamla NES & SNES spelen i 2d.

I Metroid: Other M kommer man gå tillbaka till rötterna ganska mycket och även om inte spelet blir helt i 2d och dessutom fokusera lite mer på karaktären bakom dräkten. Alla vet att hon finns där men mycket mer än så är det inte. Hon heter Samus Aran och enligt den info som getts hittills så kommer man få se mer av hennes karaktär och personliga sidor i spelet och storyn i Other M.

Metroid är ju från början helt och hållet ett spel från Nintendo, men Other M produceras av tre olika bolag. Dels har vi fortfarande Nintendo som håller koll på allt som sker och ser till att det andra inblandade bolaget Team Ninja inte tar sig för mycket frihet i produktionen, mycket bra drag av Nintendo. Team Ninja har nämligen helt uppenbart ett gäng män i sin personal som ibland låter sin egen kvinnosyn återspeglas i spelen. Sen har vi ett tredje bolag, D-Rockets som står för filmsekvenserna i spelet. D-Rockets grundades 2008 och består av tre duktiga och videoskapare och har jobbat både med kända spel och vanliga spelfilmer.

Metroid: Other M kommer fortfarande vara ett fullspäckat actionspel men kanske med lite mer inslag av äventyrsgenren. Personligen tycker jag att just det faktumet och att spelet går tillbaka till rötterna låter som ett spel för mig! Utan tvekan! Jag längtar!

Här är den hittills enda officiella trailern från spelet.

Metroid: Other M släpps i år men något datum är ännu inte satt, vi får vänta och se!

Vad tror ni om spelet? Bra? Dåligt? Håll utkik efter nästa del av Wii-Spel att längta efter!

10 Feb 2010