Vanquish verkar ju riktigt lovande

Jag älskar när spel överraskar åt det positiva hållet. Det händer ibland och det hände igår med Vanquish, PlatinumGames futuristiska shooter som släpps i Oktober.

Jag var verkligen tokpeppad på spelet efter att den första trailern för spelet hade kommit, en trailer som egentligen inte visade något alls från själva spelet utan var precis som så många andra trailes bara ett snyggt videoklipp för att promota spelet. När sedan de första ingame-klippen från spelet släpptes på nätet vände peppen och jag kände bara "meh, ser inte ut som något för mig". Den tanken tar jag tillbaka nu.

En demoversion av Vanquish finns nu ute på Xbox Live och Playstation Store, igår spelade jag igenom denna. Vad tyckte jag? Överraskande! Väldigt roligt och mycket lovande. Jag är faktiskt riktigt peppad på att köra fulla versionen av spelet nu. Kulorna ven åt alla håll och hela banan var ett stort slagfält fullt av soldater i mech-suits. Om spelet följer i samma spår som det lilla man fick vara med om i demoversionen så väntar en riktigt intensiv och fartfylld actionshooter med roliga bossfighter. Demot bestod princip av en kort bana som avslutades med en lite längre bossfight som i sin tur avslutades med ett litet quick time event-inslag, oväntat, åtminstone för mig.

Jag är dock väldigt bevsiken på att de valt att helt utesluta multiplayer-funktioner i spelet, det finns varken co-op eller någon annan typ av multiplayerfunktion. 100% single-player med andra ord. Riktigt synd! För vad än PlatinumGames Shinji Mikami säger så tror jag faktiskt att Vanquish skulle ha fungerat väldigt bra som ett co-op-spel!

Har ni minsta intresse för shooters så tycker jag ni ska ge Vanquish en chans, testa demot åtminstone! Personligen höjer jag Vanquish till skyarna i jämförelse med exempelvis Lost Planet 2 som kom tidigare i år. Nu ska jag inte säga för mycket innan jag kört hela spelet, en demoversion är alltid en demoversion och kan alltid vara missvisande och vilseledande, åt båda håll.

Vanquish släpps till Xbox 360 & PS3 i Oktober.

7 Sep 2010