Vanquish - Vacker Som En Dag

Många har redan sett teaser-trailern och kanske ett fåtal bilder från "Vanquish", utvecklat av PlatinumGames med SEGA som utgivare. Men det har inte funnits så mycket detaljer ute om spelet. Att det är en titel för de båda eller någon av de två tungviktarna bland konsolerna förstod man bara av att se den trailer som florerat runt på nätet den senaste tiden. Att spelet var aktuellt till både XBOX 360 och PS3 kunde man gissa och kanske hoppas på. Men enligt ett meddelande från SEGA idag 4 Mars så är det bekräftat att spelet släpps till båda konsolerna med release i Japan vintern 2010. Om det når Europa och Staterna runt samma tid kan vi bara hoppas på.

I Vanquish försöker man få in det höga raska tempot från ett actionspel i en shooter. Både själva spelandet och scenerna i spelet kan sammanfattas ett ord, intensitet. "Jag tycker är extremt ovanligt med spel där det är så sjukt roligt att skjuta så mycket robotar som i Vanquish" säger Shinji Mikami, regissör för Vanquish.

Mike Hayes, VD vid SEGA West är väldigt glad över att få jobba med en så pass skicklig och hyllad regissör som Mikami. Shinji Mikami har jobbat med tonvis av stora titlar ända sedan bl.a Gameboy och SNES, titlar som t.ex de flesta Resident Evil spelen, Devil May Cry och med de lite lättsammare SNES titlarna Goof Troop och Alladin, det och en hel del annat.

Lite detaljer om storyn Vanquish story då? Spelet utspelar sig liksom så många andra av dagens actionspel i en "nära-framtid". Ryssland och USA kämpar om makten över världens energitillgångar som töms allt snabbare. Amerikanerna har byggt någon slags rymdstation i syfte att utvinna energi direkt ur solen. Någon form av Ryska trupper tar över denna station för att omdirigera energin från solen till någon form av jätte-tryckvåg som blåser bort hela San Francisco eller åtminstone förstör allt vad staden en gång var. Målet med denna attack är att få USA att helt villkorslöst ge sig i kampen om de energitillgångar som finns kvar på jorden. Självklart går inte USA helt med på de här noterna och skickar in sina trupper för att återta rymdstationen innan Ryssarna kan jämna nästa storstad med marken, nämligen New York (surprise surprise).

Vanquish släpps som sagt till Playstation 3 och XBOX 360 vintern 2010 och Mikami utlovar scener och specialeffekter som skulle platsa i vilken kioskvältare till hollywoodrulle som helst! Och med tanke på hur sjukt snyggt det man fått se är så väntar jag med spänning, vintern kunde jag dock vara utan! Se bara trailern, vacker som en dag!

4 Mar 2010