Välkommen till nya Onlajn.se

Onlajn.se har varit väldigt oaktiv senaste veckorna och nedstängd för besökare det senaste dygnet. Anledningen till det är att jag jobbat med en ganska rejäl omvandling av bloggen och det återstår fortfarande en hel del att beta av på den fronten. 

Det har nog varit lite svårt att placera sidan i ett fack under det senaste halvåret, "blogg" eller "spelsite" och ärligt talat så platsade väl den inte in i något av facken utan satte sig nog lite på tvären hur man än vred och vände på den. Jag provade mig lite fram och hade för visso roligt på vägen men utvecklingen blev aldrig något jag riktigt gillade. Därför bestämde jag mig för en tid sedan att göra en helomvändning. Onlajn.se är från och med nu en ren och skär personlig spelblogg av mig. Några skribenter kommer alltså inte längre att finnas kvar, Jonas, Tobias & Victoria har sina egna projekt som de fortsätter med och jag tackar dem för det som vi gjort tillsammans med gamla Onlajn.se.

Det kommer heller inte postas några som helst nyhetsinlägg om det inte råkar vara något som jag tycker är väldigt intressant och har något specifikt att säga om gällande. Istället blir det personliga blogginlägg med åsikter om spel och sådant som hör till. Kommer fortsätta recensera och testa spel och det kommer även bli en och annan tävling varav en startar redan idag, den finner ni här. Som en start på den nya bloggen tänkte jag införa ett par nya saker direkt. En bloggserie där jag spelar och skriver om retrospel framför allt SNES-spel, mer info om den kommer under dagen. Dessutom tänkte jag börja dela med mig lite av all fin spelkonst som jag snubblar över på nätet, jag kan sitta i timmar och bara söka och gräva bland snygga bilder ifrån eller inspirerade utav spel. Kommer även förekomma en del gästbloggande. En hel del anpassning av gamla inlägg samt rensning av sådant som inte längre hör hemma pågår och det det är lite småsaker som ännu inte är fixade.

Tanken på allt detta groddes redan under sensommaren då allt bara känndes... meh. Men jag körde på ett tag till och det blev roligare med lite fler inblandade människor på vägen. Det fanns många intressanta idéer på projekt för den gamla sidan men tiden och inspirationen för att genomföra dem räckte inte riktigt till. Hade tänkt starta upp min mer privata spelblogg under nytt namn och URL men efter övervägande så kändes det ändå bäst att göra en helomvandlig av en blogg som redan fanns. Så här är Onlajn.se 2.0, katalogiseras direkt under "spelbloggar" ;)

2 Mar 2011