Vackra Konstverk Från Klassiska Spel

Trillade över Mikaël Aguirre's profilsida på Deviantart medan jag drack mitt morgonkaffe i morse. Mikaël Aguirre är en 29-årig kille från Frankrike. Jag insåg efter en stund att det inte var koffeinet i kaffet som fått mig att vakna till utan att det i själva verket var Aguirre's konstverk. Genom att egna tolkningar av klassiska tvspel har han skapat ett helt galleri utav vackra tavlor som får vem som helst att spela sina gamla barndomsspel igen.

Jag googlade lite och konstaterade rätt snabbt att Aguirre blivit omskriven rätt mycket både här och där under 2009 och att han fått än rätt stor publik med sina tv-spelstolkningar till tavlor, jag hade helt enkelt missat honom. Kände igen hans Final Fantasy-motiv från senaste numret av tidningen Level och konstaterade att han var omskriven även där. Men detta hindrar ju inte mig från att vidare upplysa världen om denna lysande konstnär.

Bilderna får åtminstone mig att drömma mig bort. Lägger upp ett litet galleri med några av hans verk här, ni känner väl igen motiven? Vill ni se mer så kan ni besöka Aguirre's portfolio på Deviantart och även följa honom på twitter.

Har ni tips om liknande konstnärer får ni gärna posta en kommentar här.

28 Feb 2010