The Last Story: Lite Detaljer

För någon vecka sen skrev jag posten Vackert Hemlighetsmarkeri Från Mistwalker där jag skrev lite kort om den lilla infon jag hittat om det kommande Nintendo Wii-RPG:et The Last Story från Mistwalker. Då fanns det inte mycket att berätta men nu har jag fått lite mer info via några översatta artiklar från utvecklarnas Japanska blogg som jag tänkte dela med mig av.

Bakgrund The Last Story utspelar sig på Ruli Island. Ruli Island ligger omringat av berg och ön utgör en hamn för åt hela kontinenten. En kontinent som är hem för ett kejsarrike. Som rikets kärna när det kommer till transporter, import och export och som rikets viktigaste försvarspunkt så har Ruli Island växt till en plats som präglas av makt och välfärd. På ön finns gott om soldater och rejäla kanoner som försvarsvapen mot eventuella invasioner, för vad kan väl passa sig bättre som försvarsvapen vid en hamn?

Till skillnad från resten av rikets snarare ruttnande platser så har staden Ruli City på Ruli Island  tagit till vara på det som ön kan erbjuda.  Staden har tydligen en mystisk kraft som gör att monster och annat samlas runt den om nätterna. Avslutningsvis så skriver de följande: "Ingen kan ana att Ruli Islands ödesnart kommer att förändras drastiskt".

Inspirerat av små städer i Italien och Frankrike När skulle skapa staden Ruli City så besökte teamet små städer i Italien & Frankrike för inspiration och idéer. "Inte för att en fantasistad behöver likna en riktig stad, men för att skapa en stad som kändes verklig för spelarna så vill vi inspireras och ta in delar av riktig arkitektur från städer som bär på riktigt lång historia."

Ruli City kommer att vara en mittpunkt som hela ditt äventyr i The Last Story kommer att kretsa runt under spelets gång.

Mistwalkers Hironobu Sakaguchi påpekar att en skillnad mellan Ruli City och städer i andra RPG:n är att man i andra spel använder stora öppna gator med många återvändsgränder för att spelaren inte ska springa fel. I The Last Story är det sannolikt att du springer vilse om du irrar runt på stadens gator och torg. staden är full av gator och små trånga gränder till vägar.

"Det finns en anledning till att vi valt att bygga upp staden på det här sättet, luta er tillbaka och knalla runt i Ruli City och upplev den anledningen själv."

Förutom att jag verkligen gillat det jag hittills sett av The Last Story, som inte är speciellt mycket så älskar jag RPG, gillar Italien och har planer på att flytta till Södra Franrike om några år, jag ser upp enormt till Sakaguchi som spelutvecklare. Ja, The Last Story är helt klart ett spel som ligger i toppskiktet på min "längta-efter-lista" just nu.

27 Mar 2010