The Game Trail: Din Häcksax I Appstores Igenvuxna Speldjungel

Tycker ni att Appstore har för mycket spel för i sitt sortiment? I så fall så tycker vi lika.

Jag bläddrar aldrig bland spelen i Appstore längre, jag gjorde det när jag precis köpt min iPhone, men nu orkar jag bara inte, man blir ju trött bara av tanken. Inte så konstigt kanske med tanke på att det i dagsläget finns över 25,000 spel att välja och vraka bland i Appstore. Många spel i all ära, men när majoriteten utgörs av kassa skräpspel är det inte så kul. Ska man köpa ett spel som man inte testat eller sett innan så är väl i ärlighetens namn spelens beskrivning och de i bästa fall tre stillbilder ifrån spelet eller inte speciellt mycket att gå på?

Lyckligtvis har nu svenska Fabrication Games tagit fram en helt strålande app som råder bot på detta i-landsproblem, botemedlet heter "The Game Trail". The Game Trail är en app-discovery-app för din iPhone som du kan hämta gratis i Appstore. Det är alltså en app som hjälper dig att hitta apps, är ni med?

Se på TGT som en ersättare för Appstore, men bara när det gäller spelen naturligtvis. I TGT granskas alla spel som läggs till, spel som inte håller måttet får helt enkelt inte vara med. Vilket gör att du som iPhone användare får botanisera bland enbart bra spel. Det betyder ju naturligtvis inte att du gillar alla spel men däremot så håller alla spel där en viss kvalitet.

Men det som gör appen riktigt bra är kombinationen utav detta och en annan funktion. I TGT finns det till precis varje spel minst en video. Det kan vara en renodlad trailer för spelet eller videorecensioner från folk över hela världen. Med andra ord så kan du så fort du hittat ett spel som verkar intressant titta på en eller flera videos från spelet direkt i TGT vilket egentligen är just det hela appen bygger på.

När du startar appen så hittar du i menyns nederkant 5 olika alternativ. Featured där några utvalda spel tillfälligt fått hamna i rampljuset. New där de senast tillagda spelen är listade. Top 250 som är precis vad det låter som, ett topplista med de 250 mest populära spelen. Upcoming som visa trailers från kommande spel där du också kan välja att bli meddelad när spelet släppts och sist more där det finns ytterligare 3 alternativ, Search, Random Trail och Submit.

Under Search har du möjlighet att söka direkt på sökord eller att välja en kategori av spel som du vill bläddra bland. Namnet The Game Trail syftar till två funktioner i appen dels de trailers som finns till spelen Trail(er)s och dels just "trails", trails är engelska för spår för er som inte visste det.  När du väljer ett spel, låt oss säga att du klickar fram spelet Beneath a Steel Sky, ett klassiskt gammalt peka-och-klicka spel som vi gamla rävar känner igen från Amiga-tiden. Då kan du längst ner på sidan välja att klicka dig vidare i samma spår och hitta liknande spel vilket är en riktigt bra funktion för de spel som jämförs är verkligen spel som har relevanta likheter och som lockar samma publik istället för att som i så många andra fall bara lista lite random spel med liknande sökord. Du kan med andra ord följa ett spår av spel och hitta spel du gillar som du inte hade en aning om att de existerade. När du väl hittar ett spel du gillar och som du känner att du vill köpa så finns det en knapp som tar dig direkt till spelet i appstore där du kan köpa det direkt.

Summa Sumarum: The Game Trail är en genialisk iPhone-app om du gillar spel och inte vill bläddra bland appstores 25,000 spel för att sedan ge upp hoppet om att hitta ett bra spel bland allt skräp

Utforska och läsa mer om The Game Trail på www.thegametrail.com eller på Facebook eller gör som jag, ladda ner det direkt från appstore. Jag har hittat minst ett par spel till min iPhone som jag planerar att skaffa så fort det finns tid över till att spela dom.

The Game Trail är din häcksax i appstores igenvuxna speldjungel!

29 Mar 2010