Testat: Online Essentials Pack för Playstation 3

Att spela ett spel online med vänner och inte kunna snacka med dom trots att funktionen finns där är ju ingen höjdare. Ett problem som jag faktiskt haft med min Playstation 3 fram till för någon vecka sedan eftersom jag inte haft något headset. Alldeles för många timmar i spel som Call Of Duty: Modern Warfare 2 med brorsan utan möjlighet att kunna kommunicera alltså.

Men för ett par veckor sedan fick jag tillsammans med ett par andra härliga Playstation 3 prylar ett headset i hårdvarupaketet "Online Essentials Pack For PS3" från hårdvarutillverkarna Gioteck. Namnet känns lite taget ur luften eftersom att det eg. bara innehåller en grej pryl speciellt gjord för onlinespelande, nämligen just bluetooth-headsetet, men vad gör väl det, dom får kalla det precis vad dom vill, så länge innehållet förblir det samma. Paketet innehåller förutom det smidiga bluetooth-headsetet en HDMI-kabel och Real Triggers för PS3-handkontrollerna.

Triggerserna är till för de bakre L- och R-knapparna på handkontrollen, PS3:ans originalhandkontroll har nämligen rätt osköna bakre L- & R-knappar. Det var en av de första sakerna som slog mig när jag skaffat min Playstation 3, man gled lätt med fingrarna på just de knapparna och motståndet i dom va rent utsagt obehagligt, svårt att sätta fingret på exakt vad de gjort fel men det känns som lutningen och vinkeln på knapparna kunde varit bättre.

Anyway, Real Triggers är små L/R knappar som man liksom fäster på originalknapparna som sedan utgör nya knappar med en annan vinkel och ett helt annat motstånd, något som gör knapparna betydligt behagligare att använda. Man vänjer ju sig med originalknapparna först och har man använt dom en längre tid så kan det kännas konstigt med triggerserna i början, men man vänjer sig med dem också och sen vill man inte gå tillbaka till originalknapparna! Har man någonsin upplevt att L & R knapparna inte känns hundra bra så rekommenderar jag att man testar Real Triggers från Gioteck, de är dessutom tokbilliga att köpa, typ 70 kronor från Svenska butiker, bra köp!

Sen kommer vi då till headsetet (ex-01), ni ser på bilden nedan hur det ser ut. Det har en lysdiod och em enkel knappsats på 3 knappar, en powerknapp som även används för att synka headsetet med den enhet som man vill använda det till och två volym knappar. Det var hur enkelt som helst att installera, man höll in powerknappen ett visst antal sekunder tills dioden skiftade i grönt och blått sedan var det bara att söka efter ny bluetooth-enhet i PS3:an, voila.

Ljudet är hur bra som helst och själva enheten är väldigt behaglig, man känner knappat att man har det på sig. Man höjer och sänker alltså volymen enkelt med de två volymknapparna och vill man muta det så trycker man snabbt en gång på powerknappen. När man sätter igång respektive stänger av det så håller man in knappen i typ 3 sekunder.

En sak som stör mig lite är att ljudet klipps av i början typ en halv sekund ibland, vilket gör att man ibland kan missa första ordet i en mening men oftast är detta inget problem och jag vet faktiskt inte om problemet ligger i själva headsetet eller inte. Överlag tycker jag det är ett jättebra headset som faktiskt är behagligare på huvet än Sonys egna headset vilket gör det till ett headset väl värt pengarna. I Sverige får du ge strax över tre hundra spänn för det

För er som undrar så kan jag också intyga att headsetet fungerar hur bra som helst ihop med iPhone.

Sist så medföljer det även som sagt en HDMI-kabel, om den finns det inte mycket att säga faktiskt. Jag såg ingen som helst skillnad på bilden när jag bytte från min gamla HDMI-kabel som kommer från teknikmagasinet. Däremot så är kabeln från Gioteck både snyggare och längre än min gamla som var alldeles för kort egentligen vilket gör att jag ändå föredrar att använda den. Kabeln är platt och kontakterna röda och fina.

Det finaste med hela det här paketet är att du får hela paketet med headset, triggers & hdmi-kabel för 329 kronor vilket är en krona mer än bara headsetet hos , se det som att du får HDMI-kabel och triggers på köpet när du köper headsetet alltså! :)

26 Apr 2010