Testat: Nyko Wired Wing till Wii

Wired Wing är ett riktigt bra alternativ till Nintendos egna Classic Controller till Wii som tillverkas utav hårdvarutillverkarna Nyko. I väntan på att mitt Monster Hunter Tri skulle trilla ner i brevinkastet så har wingkontrollen legat inplastad och väntat men i Torsdags kom MHT så då var det dags att testa den. MHT går ju att spela med de vanliga Wii-kontrollerna eller med en classic controller och tro mig, det gör sig bäst med en classic.

Wired Wing är helt klart en bra och prisvärd handkontroll och man ska inte rygga bakåt för att den heter wired för den är lika trådlös som en nunchuch och ansluts på samma vis. Den ansluts alltså till din Wii-remote och du behöver inte ha en sladd till konsolen.

Den ser helt OK ut, lite mer färger än Nintendos egna classic controller, den väger i princip ingenting, ligger bra i händerna och knapparna har precis lagomt motstånd. Känns faktiskt ungefär som att spela med Nintendos Classic Controller Pro. De två egentligen enda skillnaderna mellan Nintendos Classic Controller och Nykos Wired Wing är utseendet och priset. Det verkar dock vara lite knivigt att få tag på dom här i Sverige just nu, många butiker har Nykos prylar men hittar inte en enda med denna men det går utmärkt att köpa en från exempelvis USA och de går att hitta för runt hundralappen vilket är svinbilligt! Enligt Nykos hemsida ligger dom på 14$ och det är väl ett pris som de flesta försäljare alltså bör följa.

24 Apr 2010