Testat: Headweb - Streamad hyrfilm direkt i Playstation 3

Headweb är en svensk tjänst för att see streamade hyrfilmer direkt via webbläsaren. Visste ni att headweb även fungerar i Playstation 3?

Förra veckan släppte de lite nya uppdateringar till Headweb för Playstation 3, bland annat så fick utseendet på själva i butiken sig ett lyft och man kan nu mer skapa spellistor, filmkväll anyone? :)

Headweb är ju webbläsarbaserat så när man ska se på film i sin PS3 så öppnar man helt enkelt bara webbläsaren och surfar in till headweb.com, loggar in med sina kontouppgifter (ett konto som man skapar via hemsidan från en dator) också kommer man direkt till headwebs filmbibliotek som för närvarande består av 2300 titlar. Det är tokenkelt att hyra filmerna direkt från soffan, hitta en sjysst film och hyr den med pengar som finns insatta på ditt headwebkonto eller betala direkt med SMS eller eventuellt med kampanjkoden.

Man kan ju tycka att 2300 titlar trots allt är rätt så lite med tanke på hur mycket filmer det ändå finns men man måste börja nånstans och Headweb fylls på med fler filmer precis hela tiden, gammalt som nytt. Bildkvaliteten på filmerna är som om du såg på en DVD åtminstone de filmer jag kollat på hittills och ett fåtal filmer finns i dagsläget i HD-kvalitet. Priserna ligger lite lägre än priserna i en fysisk butik, de dyraste filmerna ligger på 39:- per dygn och de billigaste på 19:- per dygn.

En lite tråkig detalj för de som är intresserade av tjänsten till Playstation 3 är att vissa filmer kräver att man installerar Microsoft Silverlight, något som utan större förvåning inte stöds i Ps3 som tur är så verkar det för tillfället vara ett väldigt få antal filmer som kräver detta i dagsläget. Ett program från Microsoft kommer väl aldrig att stödjas i PS3 så man kan ju hoppas att Headweb hittar en annan lösning på detta för PS3-kunder.

Överlag tycker jag Headweb är en riktigt sjysst tjänst som kompletterar min PS3 på ett bra sätt och jag kommer nog hyra streamad film då och då men något som behöver jobbas på är sökfunktionen i PS3-gränssnittet, det kändes som att jag fick flera sidor med träffar vad jag än sökte på, man kan ju tycka att om man söker på exempelvis "Beck" så ska det rimligen bara resultera i Beck-filmer eller möjligen filmer med det exakta ordet "Beck" någonstans i titeln, så ser det tyvärr inte ut i dagsläget. Däremot så fungerar sökningen via en dator bättre och man kan alltid hyra filmerna via datorn och sedan logga in via PS3 och titta på filmen.

När biblioteket växt till sig ordentligt, alla filmer stöds i PS3 och när sökfunktionen i PS3 blivit användbar så kan Headweb för Playstation 3 bli riktigt stort. Sökfunktionen i PS3 är något som Headweb-gänget förresten påpekat att de kommer bearbeta.

Nu har ju jag bara babblat på om Headweb för PS3 här men det ska tilläggas att tjänsten även finns för PC (Windows & Linux), Mac och snart också till iPhone. Personligen har jag inte mycket till övers för PS3:ans webbläsare man kan ju alltid hoppas att vi får se en Headweb applikation för PS3 i framtiden istället :)

Jag rekommenderar alla PS3-ägare att testa detta åtminstone en gång! Det tar ca 30 sekunder att registrera sig och komma igång på www.headweb.com

Betyg: 4/5

Headweb fyller sin funktion jättebra! När filmutbudet blivit tillräckligt stort och när alla filmer stöds i Playstation 3 och de flesta filmerna går att se i HD-kvalitet så får Headweb min 5:a!

29 Apr 2010