Star Trek Online till PS3? + lite Star Wars Galaxies nostalgi

Det vet man inte med säkerhet ännu. Spelet släpps i morgon (!) till PC och förväntningarna på spelet verkar vara rätt stora. Har själv suttit och frossat i lite trailers och screenshots och det ser inte helt dåligt ut faktiskt.

Själv är jag en gammal Star Wars Galaxies -räv som satt alldeles för många timmar per kväll när det begav sig, innan spelet total-massakerades i ett desperat försök att vinna tillbaka spelare efter att blizzard med sitt World Of Warcraft  hade nypt åt sig 98% av hela mmorpg-marknaden.

Jag älskade den alla möjligheterna med Galaxies, man kunde göra vad man ville och var man ville. "-Jag vill starta en butik på dantooine" och sälja kläder, eller mat, buffmat, vapen, fine, whatever, det är bara göra det! Man fick börja som spoling med lite till ingenting av värde i fickan och jobba sig uppåt, var man duktig affärsman heller bara hade lite tur kunde man bli stormrik snabbt.

För mig handlade det inte om att bli "rik" utan att ha kul och vara med och se på hur man tillsammans med andra spelare världen över byggde upp ett artificiellt samhälle i en spelvärld, med alla tre typer av individer som ett samhälle behöver, producenter, konsumenter och nedbrytare. Jag provade på alla möjliga "yrken" i spelet och drev länge olika affärsverksamheter av diverseslag med butiker nära planeternas centrum, tjänade miljoner och blev stormrik för att sedan ge bort "pengarna" till vänner i spelet och sluta spela. Men innan jag slutade spela så la jag min karriär som affärsman och lånehaj på hyllan för att kämpa för att få min karaktär att bli Jedi, vilket jag lyckades med. Detta var ingen lätt bedrift på den tiden utan en riktig utmaning, men kul! Oh the memories!

För att gå tillbaka till varför jag egentligen började skriva den här posten! Star Trek Online, påminner till stor del om det forna Star Wars Galaxies. Star Trek Online släpps till PC i morgon alltså och Cryptic's Craig Zinkievich berättade för CVG att förhoppningarna på Star Trek är stora och att om spelet går bra så är en konsolportning av spelet något de definitivt kommer att överväga. Han skulle väldigt gärna se spelet på PS3 om PC versionen går bra.

Däremot kan man ju räkna med att OM detta skulle bli aktuellt så lär det dröja ett bra tag, och nästa år släpps ju faktiskt det nya Star Wars MMO't till PC som jag befarar kommer att krossa Star Trek Online såväl som övriga MMORPG's på PC. Har ni gamla Star Wars Galaxies minnen att dela med er om och dela saknaden så är ni välkommen att lämna en kommentar eller två här!

Här är iallafall lite bilder och ett klipp från Star Trek Online, Enjoy!

1 Feb 2010