Splatterhouse, Gore overload

I år släpper Namco Bandai remaken av horror/beat'em up'et Splatterhouse från 1988. Av bilderna att döma, ingen solskenshistoria direkt.

Om man ska berätta lite om storyn så handlar det om hur flickvännen springer in och försvinner i ett stort hus/herrgård, pojkvännen springer efter och hittar en mask som ger honom "det han behöver" för att hitta tjejen. Självklart tar han på sig masken och blir förvandlad till någon grotesk... "sak" av ren råstyrka of doom. Det positiva är ju att man lätt kan ta sig fram bland allt äckel döljer sig i huset, det negativa är väl att man ser ut som ptja, ett äckel själv. Storyn är skriven av serietidningsförfattaren Gordon Rennie som bland annat gjort Judge Dredd

Gore overload, spelet ser minst sagt blodigt och våldsamt ut och enligt den info som finns ute så kommer spelare både kunne krossa fienders ben samt slita både armar, ben & huvud av kropparna. Kanske inget man köper i julklapp till sina barn?

Spelet påbörjades av studion Bottlerocket redan 2008 men när Namco Bandai var missnöjd med studions ledning och den utveckling de vid det tillfället hade uppnåt så avbröt de samarbetet med studion. 2009 återupptogs arbetet och Namco Bandai anlitade större delen av de som tidigare jobbat med spelet under Bottlerockets ledning.

Egentligen vet alla att det inte finns några gränser för hur våldsamma och blodiga spel folk gör men det är ändå intressant att se. Min sambos syskonbarns skola har tydligen varnat föräldrarna för GTA-spelen, väldigt våldsamma och hemska spel säger dom. Men lärarna ska ju vara glada att det är spel som GTA som spridit sig bland skolans elever och inte spel som Splatterhouse! Linus 8 år: "- Hej du! Får jag köra på dig med min cykel?" Lisa 7 år "-Ok, kör i vind! Men då får jag såga vänsterarmen av dig sen ok?" :D

Kolla in trailern här!

Det är inte ett spel som egentligen tilltalar min personliga smak när det gäller spel, men jag kan ändå inte låta bli att tycka det ser rätt underhållande ut.

Det närmsta ett releasedatum somm finns i dagsläget är "2010" men trailern ovan är dagsfärsk så jag antar att det händer saker bakom kulisserna iallafall.

19 Apr 2010