Spelhöstens doldisar

Att spelhösten kommer bli riktigt het är nog ingen nyhet. Borta på Level7.nu kan man bland annat läsa om vilka storspel som redaktionen ser fram emot under de kommande månaderna. Samtidigt får man inte glömma de där små guldkornen som ingen riktigt tänker på. En del är spel som bara dyker upp från ingenstans och tar världen med storm, andra har uppmärksammats tidigare men känns ändå som osäkra kort tills de släpps. Jag tänkte visa på fem spel som jag tror kommer sälja riktigt bra, trots viss oro eller misstänksamhet från omvärlden.

Kane & Lynch 2: Dog Days Release: 20:e augusti Format: Xbox 360, Playstation 3, PC Medan vi väntar på filmatiseringen med Bruce Willis och Jamie Foxx i huvudrollen får vi återigen axla rollen som Humle och Dumle, även kända som Kane och Lynch. Första spelet fick visserligen ett ljummet mottagande, mycket kritik riktades bland annat mot den halvtaskiga kontrollen. Förhoppningsvis har IO Interactive lärt sig av sina misstag och Dog Days ser faktiskt ut att kunna bli ett riktigt roligt co-op äventyr.

Spider-Man: Shattered Dimensions Release: 10:e September Format: Xbox 360, Playstation 3, Wii, Nintendo DS, PC Fyra olika Spindelmannen, från fyra olika dimensioner. För er som läst de olika serierna kommer det nog finnas en hel del att gotta sig åt. Har du inte läst serierna, så väntar förhoppningsvis ett spännande äventyr i alla fall. De låter dessutom spännande med möjligheten att hoppa mellan första och tredje-personsperspektiv. Det är alltid lite lurigt med license-spel, förhoppningsvis blir vi lika glatt överraskade som vi blev med Batman: Arkham Asylum.

Final Fantasy: The 4 Heroes of Light Release: 8:e Oktober Format: Nintendo DS Ett RPG av den gamla skolan, men med en modern touch. I alla fall om man får tro utvecklarna själva. En klassisk historia om ung-pojke-ska-rädda-prinsessa-från-den-onda-häxan står på tapeten. Det som gör det lite extra intressant är möjligheten att spela upp till fyra personer i co-op. Någon nyhet är det visserligen inte då vi har sett det förut i Crystal Chronicles serien, men skillnaden den här gången är att vi får en vettig story att följa. Remaken av Final Fantasy 3 och 4 till NDS har sålt ganska hyffsat, så ett helt nytt kapitel i serien borde rimligtvis sälja riktigt bra.

LEGO Universe Release: 26:e Oktober Format: PC Det är väl svårt att tro att LEGO Universe kommer kunna konkurrera med World of Warcraft, men med sin otroliga charm kommer det förmodligen locka både gamla och unga. Med en mängd olika världar att besöka, friheten att bygga nästan vad som helst och gemensamma uppdrag verkar det kunna bli ett riktigt variationsrikt spel. Redan nu finns det en beta att anmäla sig till om man är intresserad.

Dance Central Release: 4:e November (Nord Amerika) Format: Xbox 360 Kinect Sports i all är, men här har ni garanterat spelet som kommer få Kinect att flyga av hyllorna. Även om presentationen på E3-mässan var ganska fånig så var det ändå svårt att inte småle lite och redan då gunga med till musiken. Med tanke på vilka framgångar Harmonix haft med Guitar Hero och Rock Band skulle det förvåna mig om de inte lyckas med Dance Central också. Nu önskar jag bara att det kommer en collectors edition som innehåller några färgade spotlights och discokula. Party on!

7 Aug 2010