Ser fram emot en helg fylld av monster

Jag påbörjade Monster Hunter Tri till Nintendo Wii igår om än som hastigast! Men spelet verkar verkligen hålla måttet och jag förstår att Nintendos VD, Satoru Iwata blev impad av vad Capcom åstadkommit med spelet, han tyckte nämligen att Capcom åstadkommit något som Nintendo själva inte gjort ännu och menade att Monster Hunter Tri verkligen satte press på Zeldautvecklarna! Jag tycker det råder stor brist på kvalitetsspel till Nintendo Wii men om fler utvecklare skulle utveckla spel i samma klass som Monster Hunter Tri så skulle det kunna bli ändring på den saken! Ser fram emot en helg fylld med monster och lovar att komma med en recension så fort som möjligt.

Jag fick ju en classic controller till Wii också som bara legat inplastad och vänta på att MHT skulle trilla in och nu har jag fått chansen att testa den också och är väldigt nöjd! Det är inte Nintendos egna classic controller utan en variation vid namn Wing från hårdvarutillverkarna Nyko. Ska skriva mer om den senare också efter lite mer testande. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, Monster Hunter Tri är ett spel som absolut bör avnjutas med en classic controller, inte alls lika bra spelkänsla att sitta och veva med nunchuck som att mysa ner sig i soffan med en ordentlig handkontroll.

Tyvärr har jag ju inget Wii-speak så jag kan prata med andra spelare i Monster Hunter Tri's online läge, det måste kanske se till att råda bot på!

Om ni spelar Monster Hunter Tri själva så hojta förresten gärna till här om ni vill testa onlineläget framöver!

23 Apr 2010