Retrospelande

Alla har vi våra retroresor, många av dem går att följa via bloggar och andra sajter, nu tänkte då även jag dela med mig av mina egna resor.

För sisådär snart ett halvår sedan så läste jag hur Gaminggrannar-gänget hade kört Seiken Densetsu 3 (Secret of Mana 2) till SNES. Det släpptes ju aldrig utanför Japan men tack vare fanöversättningar så kan även vi som inte är begåvade med det Japanska språket få ta del av härligheten, här planterades ett lite frö inom mig.

Så fick jag nyligen ett redigt sug efter gamla retrospel, framförallt gamla RPG:n och då mest till Super Nintendo. Så jag tänkte jag skulle ta och försöka spela igenom lite gamla spel, så väl bekanta gamla favoriter som spel jag inte spelat igenom tidigare. Jag räknar med flera fanöversatta jRPG:n som aldrig släpptes utanför Japan. Det är då alltså tänk att detta ska bli något av en bloggserie där varje del behandlar ett retrospel som jag upplevt eller återupplevt. Eftersom Secret Of Mana är ett av mina favoritspel så tänkte jag att det skulle passa väldigt bra att börja med Seiken Densetsu 3, Secret Of Mana 2. Är MYCKET nyfiken på det och har bara hört bra saker om det.

Denna resa börjar nu och jag hoppas att jag ska finna tiden att avsluta den inom rimlig tid. Tanken är alltså att jag sedan ska dela med mig lite om mina intryck och upplevelser från Seiken Densetsu 3.

Fortsättning följer

26 Jan 2011