Recension: Vacation Isle Beach Party

Det första jag tänker när jag får hem Vacation Isle Beach Party är ”ytterligare ett party-spel till Wii! Hur många kan man egentligen göra?”. Går man snabbt igenom en spelbutik och tittar på hyllan där Wii-spelen huserar består en stor del utav bisarra kreationer som alla slutar med party. Kan då Vacation Isle Beach Party tillhöra den skaran som faktiskt kan vara värd att lägga sin veckopeng på?

Det som möter mig när jag sätter igång Vacation Isle Beach Party är en ganska trallvänlig melodi och en irriterande kvinnoröst som förklarar de olika valen jag har. Det enda som riktigt intresserar är att egentligen slänga sig in i partajet på en gång. Spelet är precis som många andra party-spel till Wii, en bunt med olika småtävlingar som alla har någon form av gemensamt tema. I detta fall handlar det om att olika vattensporter och två danser som jag antar att utvecklarna förväntar sig att man hittar på olika medelhavsöar.

De olika vattensporterna är surfning, vattenslalom, wakeboard, vattenskoter, vattenskidor och en underlig form av paddling på en surfingbräda? Förutom dessa sporter kan man även dansa med eldstavar eller hula-dansa. Varje spel går att spela med balance board, om man inte skulle äga en sådan använder man sig istället helt och hållet av de vanliga kontrollerna. Dock försvinner ganska mycket av spelglädjen utan balance boarden. Inför varje gren får man en snabb genomgång av kontrollerna, sedan kastas man ut i hetluften. Självfallet finns de olika svårighetsgrader, även om jag ärligt talat inte märkt så stor skillnad mellan dessa.

Överhuvudtaget finns det inte så mycket att hämta från spelet. Man tröttnar snabbt på de olika grenarna och det är inte särskilt stor variation mellan dem. Det som utmärker sig är när man ska köra vattenskoter som tyvärr har en ganska usel kontroll. I annat fall är det inte särskilt stor skillnad mellan de andra vattensporterna och till och med de två danserna påminner väldigt mycket om varandra. Nu är jag visserligen snart 30 år gammal, vilket gör att jag förmodligen kräver mer av spel än vad ett barn skulle göra. Barn skulle säkert tycka finna betydligt mer nöje i spelet, för jämfört med många andra partyspel är det ganska välgjort. Det finns ganska mycket att samla på och med mynt som du får under tävlingarna kan du låsa upp nya kläder och mönster på din utrustning. Det kan inte riktigt mäta sig med Wii Sport Resort, men har man tröttnat på det kan Vacation Isle Beach Party vara ett gott substitut.

9 Aug 2010