Read Dead Redemption och semester

Tjo!

Jag har ju påbörjat ett mycket efterlängtat Red Dead Redemption, helt otippat blev det faktiskt Xbox 360 versionen utav spelet trots att jag väntade på en PS3-version och inte ens ägde en Xbox när jag av misstag fick fel version av spelet. Det gjorde inget Xbox versionen är ju bara snäppet bättre grafiskt, istället för att se till att få rätt version så åkte jag istället och köpte en Xbox 360 samma dag! Det var dock inte helt spontant, köpet var planerat men det var Xbox versionen av RDR som fick mig att påskynda det hela lite :) Det var dessutom sanslöst bra pris på paketet, en 360 Elite med 5 spel och scene it handkontroller för ynka 2.290:-, jo jag tackar jag!

Men vad tycker jag om Red Dead? Känner jag mig som en sliten och skitig f.d outlaw när jag sitter där med 360 handkontrollen i näven? Ja, det gör jag, utan tvekan! Jag har inte kommit så där jätte långt in i spelet ännu eftersom jag efter mina första timmar in i spelet fick för mig att skapa en ny Xbox Live användare då ett namnbyte kostade skjortan, så när jag loggade in som Matt Gunslinger så fick jag gott börja om min resa i RDR men det gjorde inget nu kunde jag ju grunderna redan men det blev några timmars spelande för ingenting.

Nu har jag börjat komma in ordentligt i spelet och det finns så sjukt mycket att säga om Red Dead Redemption på både gott och ont men överlägset mest på gott och för att sammanfatta hela paketet med ett ord så skulle jag säga "fantastiskt!". Red Dead Redemption lever så här långt upp till alla förväntningarna, eller nej vänta, där ljög jag, jag har för visso bara testat multiplayer-läget som hastigast ett par gånger och där lever spelet faktiskt inte upp till förväntningarna. Jag tror självklart att multiplayer-läget kan bli kul om man spelar det ihop med rätt folk och så där men jag hade helt andra förväntningar på det och det känns inte helt genomarbetat. Singleplayer lever dock upp till alla förväntningar, vilken härlig känsla det var första gången man red efter en bounty, rensade upp runtomkring honom genom att skicka alla hans polare på evig semester för att sedan skicka iväg en kula i benet på honom och sedan sno ett lasso runt honom och lägga honom på hästryggen! Jag minns även att mitt andra försök till detta var mindre lyckat då några banditer sköt ihjäl honom medan han låg bakom mig på hästryggen men vad gör det, lite mindre ersättning för en död bounty, so what?

RDR känns helt fantastiskt så här långt men jag har minsann läst lite om Mexiko-Svackan som folk råkar ut för, vi får se om jag åker på den också eller om jag klarar mig.

Men det kommer bli ett avbrott i spelandet för min del eftersom det i skrivande stund så är det bara några timmar kvar tills hela Onlajn.se (Läs Mattias) + sambo åker iväg till en liten plutt-ö mitt i Atlanten för lite drygt en veckas efterlängtad vila långt ifrån datorer & tvspel, det enda jag kommer att sakna är Luke & Leia. Vi ska avnjuta hotellfrukostar, sol & bad, sinnessjukt fina miljöer och äta & dricka gott! Vi ska till Ön São Miguel i Azorerna, en liten vulkan-ö. I slutet av nästa vecka räknar jag med att komma tillbaka med laddade batterier lagom i tid för att kunna följa årets E3 mässa online!

Det kan komma att dyka upp ett eller två schemalagda inlägg här på Onlajn.se medan jag är borta, hade jag tänkt på det tidigare så hade jag kanske kunnat styra upp någon gästbloggning eller så, det hade känts bättre men men, nästa gång kanske!

3 Jun 2010