Reach är nära.

Det är exakt en månad kvar tills Halo: Reach ligger i mina händer, längtan är intensiv, förväntningarna är skyhöga och jag ligger sömnlös om nätterna. Första gången jag spelade klart Halo-serien så visste jag inte vad Reach var, det var obetydligt för mig eftersom jag mest var ute efter att få spöa Covenanterna, Men i sinom tid så var förälskelsen i de coola FPS-spelen inte nog, jag ville veta mer, jag var tvungen att veta mer, veta allt!

I nuläget så kan man egentligen söka på vilken sökmotor som helst för att få reda på det man är oviss om, men det hjälpte inte min hunger till kunskapen om Halo som jag var ute efter. Jag köpte ett Halopedia som motsvarar en encyklopedi om Halo-universumet men det var lika obegripligt som Petra Medes skämt. Jag hade spelat spelen och jag visste vilka karaktärerna var, men ändå så hade jag känslan om att jag att jag inte kände Master Cheif, tills jag dök på boken som fick min kärlek att bli besvarad, The Fall of Reach. Många som inte har spelat Halo-spelen bekymrar sig över att inte hänga med i storyn, läs The Fall of Reach så kommer du garanterat hänga med i Halo-universumet. Även ni som har stenkoll på vad som har hänt i Halo-spelen, läs boken, lär känna karaktärerna och planeten Reach.

The Fall of Reach är skriven utav Eric Nylund och släpptes i November 2001 alltså samma år som Halo: Combat Evolved släpptes. Bokens avslutning är Combat Evolveds början och eftersom Halo:Reach inte utspelar sig efter fallet utav Reach så är boken en mycket bra guide till att lära känna Halo på ett nytt sätt. Så för er som inte har en susning om vad Reach är så kan jag förklara lite kort; Reach är en planet där Spartanterna tränades, Master Cheif aka John 117 är alltså inte född på Reach utan kommer ifrån en Planet som heter Eridanus, John och 74 andra 6 åriga barn blev "kidnappade" och ersatta med kloner för att tränas till Spartans, Spartan-projektet ägde rum på planeten Reach och blev barnens nya hem eftersom att de inte kunde gå tillbaka till sina gamla liv. Halo:Reach handlar inte om Master Cheif, utan handlar om gruppen efter Master Cheifs grupp, alltså Spartans III. I boken får man följa människornas  konflikt med The Covenants som leder till Reach undergång, och det är i flykten ifrån Reach som Halo:Combat Evolved börjar. Så egentligen så säger inte Halo:Combat Evolved så mycket om Halo:Reach, så se  det som ett en möjlighet att lära känna andra spartaner förutom Master Cheif.

14 Aug 2010