Nytt Alan Wake, men inte Alan Wake 2?

Som ni alla vet så är ett nytt Alan Wake bekräftat. Men i morse så dementerade Remedy att det skulle röra sig om ett "Alan Wake 2". Det rörde sig inte heller om ett DLC till Alan Wake. Men "fansen skulle garanterat bli glada" och de som ännu inte spelat Alan Wake skulle få ett "gyllene tillfälle att hoppa på tåget". Exakt vad det är och när det släpps tänker de inte avslöja ännu men "en bra gissning" på releasedatum är enligt dem själva någon gång under "hösten 2011". Så vad kan det bli för något tro?

Vissa spekulerar om en eventuell Kinect-version av originalspelet, eventuellt med lite nytt material. En spekulation som jag hoppas inte stämmer, jag skulle bli grymt besviken. Visst Kinect i all ära men hallå där, ge mig något nytt. Rörelsekänsliga kontroller och "lite nytt material" skulle inte få mig att vilja betala för det. Nej, själv hoppas jag istället på något i stil med Alan Wake: The beginning som utspelar sig innan det första spelet. Vad vore bättre än det för nya spelare som ännu inte spelat Alan Wake? För att det inte rör sig om Alan Wake 2 innebär ju egentligen bara att det inte rör sig om en direkt uppföljare till det första spelet eller hur?

Tydligen arbetar en liten del av det gamla Alan Wake-teamet med spelet, vilket precis som @SpelMalmer menade när vi småpratade om det på twitter, kunde vara en indikation på att det rörde sig om en kinectremake av spelet. Där endast en liten del av det gamla teamet behövdes och några nya medarbetare för att få in kinect-tekniken. Men det skulle väl lika gärna bara kunna röra sig om ett helt annat Alan Wake än det första. Kanske lite mer äventyr & mystik än action till exempel. Men sen får det väl för all del vara ett kinectspel, så länge det är ett nytt spel och inte bara en ny version av det gamla spelet, det vore ju bara att mjölka.

Så länge det bara blir något annat än en kinectversion av det första spelet så förhandsbokar jag det så fort det bara går! Att det faktiskt ser ut att släppas redan i år är ju helt fantastiskt!

Vad tror ni  / vad hoppas ni på att det blir? Låt spekulationerna och fantasin flöda fritt!

 

10 May 2011