Måste Nintendo Sänka Priset På Wii?

Förra året hävdade marknadsanalytiker att Nintendo behövde sänka priset på sin konsol Wii. Otroligt nog svarade Nintendo på detta och faktiskt sänkte priset på maskinen. Är det dags för en sänkning nu igen?

Enligt analytikern Mike Hickey från Janco Partners som jobbar med analyser och marknadsundersökningar så kommer Nintendo att återigen behöva göra en prissänkning på Wii som minskat mycket i försäljning det senaste året. Undersökningarna menar att en sänkning med en fjärdedel av dagens pris är nödvändigt för att stoppa försäljningsnedgången och få ut så många maskiner som möjligt innan de konkurrerande konsolerna lanserar sina "motion" kontroller.

Ja, frågan är hur Wii's framtid ser ut när konkurrerande konsoler kommer släpandes med Nintendos flaggskepp, motion-kontroller. Många Nintendo-fans världen över är missnöjda med Wii och det krävs nog att Nintendo jobbar för att behålla sina kunder. En prissänkning i sig kommer ju dock inte göra dagens Wii-ägare mer nöjda med sina konsoler.

Vi får se om Nintendo lyssnar på analyserna i år också och om vi får se prislappar på strax under 1500 kr i butikerna senare i år.

Vad tror ni? Är en prissänkning nödvändig och hjälper det?

källa: ign

17 Feb 2010