NIER - SQUARE ENIX, Varför gör ni på detta viset?

Square Enix har precis släppt ett release-datum för kommande spelet NIER.

Det är ju inte det att jag tycker illa om vare sig Square Enix eller NIER, utan tvärtom är jag väldigt svag för i princip ALLT Square Enix gör. Square har varit något av ett favoritgäng när det gäller konsolspel för min del, ända sedan de back in the days hette Square Soft och släppte en hel hög gudomligt bra och minnesvärda spel till Super Nintendo.

Det var just SQUARE's spel till SNES och NES som fick mig helt såld på den typen av RPG spel.

Jag minns det som igår när jag fick Mortal Kombat till SNES i julklapp, ung och fräck som jag var så lät jag plomberingen sitta kvar och hojjade sedan in till stan' för att byta det mot ett mer intressant spel. Där stod det något innanför det låsta glasskåpet som mina ögon direkt fastnade för. Ett grönt fodral med tecknade detaljer, jag läste "Secret Of Mana" på omslaget och sa till gubben som hade butiken: "-Det där, nej inte det där, det där under, ja det där ja, det vill jag kolla på!". Tittade snabbt på baksidan och bilderna som fanns där och konstaterade snabbt att detta var något för mig. Gubben fick tillbaka Mortal Kombat och jag fick en påse med ett nytt Secret Of Mana och hojjade hemåt igen.

Secret Of Mana var sjukt roligt. Jag önskar jag hade det kvar, men tyvärr var jag dum och satte ut en annons på det i den lokala tidningen, någon dag efter kom en kille jag kände igen från stan och köpte upp det, han cyklade visst runt han också. Denna person visade sig i äldre ålder bli en vän till mig och jag ska ta och fråga honom nu vad som hände med spelet i hans ägo, om det är kvar eller vandrade vidare. Secret Of Mana är ju ett klassiskt Square spel men det var inget jag tänkte på då, min kärlek till Square's RPG spel fanns inte ännu även om jag tyckte Mana va ett grymt och älskvärt spel.

Jag minns även det som igår, hur jag plöjde igenom Final Fantasy VI eller Final Fantasy 3 som den engelska utgåvan kom att heta när den släpptes. Som jag lagt vantarna på till Super Nintendot. Det var helt sagolikt och jag har fortfarande än idag inte älskat ett spel på samma sätt som det. Men det var Final Fantasy 3 (VI) som fick mig att fastna för Square och spela allt jag kunde få tag på från dom.

Och nu råkar det ju vara så att Final Fantasy 13 släpps om ungefär en månad, samtidigt som Resonance Of Fate som släpps samma dag, två spel jag är riktigt peppad på, även om Final Fantasy 13 ligger oräkneliga hästlängder före allt annat i prioritet och förväntningar. Men så annonserar Square Enix precis ut att ska släpper NIER i April, och det kommer ju jag naturligtvis behöva köpa också. Var ska jag få alla pengar ifrån? Var ska jag hitta tiden till att spela allt?

NIER är ett Action-RPG där man som karaktären Nier kämpar sig igenom en mörk, ond, smittad och förfallande värld, för att hitta botemedlet som behövs för att bota Nier's dotter som blivit smittad smutsig demonisk dödssjukdom.Till sin hjälp har man en grupp vänner och en bok, (som jag antar inte är en vanlig bok).

Det verkar vara ett mäktigt spel med gigantiska bossar och snygg grafik.

Square Enix utlovar unika och minnesvärda karaktärer, snabba actionfyllda strider och en förtrollande story som binder en på ett sätt som bara Square Enix kan, och jag tror dom! Självklart bjuckar jag på en trailer också! Enjoy!

NIER släpps till både PS3 och XBOX360 globen över 23 April, tack för det Square! Trots att jag blir pank på köpet!

3 Feb 2010