Nu Ryker Möjligheten Att Köra Linux På PS3

Redan när PS3 Slim släpptes så hade man plockat bort möjligheten att installera och köra operativsystemet Linux på konsolen. Men på de gamla maskinerna kunde man göra detta och fram tills nu så har mjukvaran i konsolen stött detta men i Firmware 3.21 som släpps den 1 April så har Sony helt enkelt tagit bort detta och Ps3ägare med Linux installerade på sina konsoler kommer med andra ord inte längre kunna utnyttja detta då den nya mjukvaran sätter stopp. Det är ju inte vanligt att man minskar en maskins funktionalitet med hjälp av firmware uppdateringar men enligt Patrick Seybold från SCEA så var detta nödvändigt för att täppa till vissa säkerhetshål i PS3:an.

Ingen kan ha missat nyheten om att PS3:an "knäckts" i början av året, och det är väl ganska normalt att tankarna genast vandrar iväg till just det när man läser det här. Jag tror detta är ett steg för att stoppa att möjligheten till att spela piratkopior på PS3:an ska komma och sprida sig. Tråkigt för de som vill köra Linux på sin PS3, men samtidigt tycker jag det är ett bra drag av Sony om det sätter stopp för piratkopior på PS3! För vem vill se sin favoritkonsol dränkt i en piratmarknad?

Du behöver ju inte acceptera uppdateringen så fort den släpps, men förr eller senare är du nog tvungen om du inte vill ha en PS3 som du aldrig kan spela online med och för att ta del av framtida uppdateringar behöver du också slutföra denna!

29 Mar 2010