Monster Hunter Tri - Ska vi jaga monster ihop?

Jag älskar och hatar min Wii på samma gång, konsolen har så mycket potential men det kommer så mycket skräp och så lite bra spel till den. Missuppfatta mig inte, jag tycker det finns några riktigt bra spel till Wii men det bara väller in riktiga junk-spel. Men det finns mer än ett spel som är påväg, som fångat mitt intresse. Ett utav dom är Monster Hunter Tri från Capcom.

Monster Hunter har funnits i olika former tidigare, till andra konsoler, Ps2 och handhållna konsoler men själv har jag aldrig ens det tidigare. Men jag måste säga att det jag sett från kommande Wii-spelet Monster Hunter Tri har gjort ett intryck. Har egentligen inte sett så mycket, lite bilder och videoklipp, men det ser lovande ut. Stora världar och vida områden att springa runt med diverse helt överdimisionerade vapen i bästa Cloud Strife-and. Ni vet Final Fantasy snubben vars svärd är större än honom själv.

Såg just en video med en intervju med en av de ansvariga för Monster Hunter Tri. Spelet går ut på, precis det som titeln skvallrar om, just det, att jaga monster. Det utlovas en väldigt stor värld med väldigt många olika typer av monster i. När man klubbat ihjäl tillräckligt många mindre drakar och sjöodjur eller vad det kan tänkas vara man för tillfället jagar. Då kan man ta steget över till en Boss, precis som ens egna vapen i spelet så kommer det finnas gott om överdimisionerade bossar som ska slaktas.

Det som lyfts fram lite extra i spelet är onlinemöjligheten där man helt enkelt spelar i en onlinevärld och har möjligheten att gå ihop med polare eller folk man möter på vägen. The more the marrier heter det ju!

Precis som många andra i dagens spelsamhälle så är jag en sucker för onlinelirande och detta kan mycket väl bli det första spelet jag lirar online på Wii!

Här är en länk till videon jag just tittat på om spelet http://www.elecplay.com/watch/20/16/2/18#

Monster Hunter Tri släpps i Engelsk version i Mars-April i år och jag väntar med spänning.

9 Feb 2010