Monster Hunter Tri - Onlineservrarna är ett skämt

Först och främst vill jag påpeka att Monster Hunter Tri till Wii är ett fantastiskt roligt spel! Både singleplayer och online. Men liksom de flesta så tycker jag är onlineläget är helt klart överlägset då man kan spela tillsammans med andra, the more the marrier heter det väl?

Men faktum är att Monster Hunter Tri lider av ett stort problem just när det kommer till onlineläget. Servrarna som hostar spelet är otroligt ostabila. På releasedagen tog jag för givet att det var pga belastningen och att de bara inte hunnit tweaka allt ordentligt, men nu över en vecka efter release när man fortfarande blir utloggad så börjar det kännas lite långrandig.

När man väl loggat in på en server så kan man antingen logga på en befolkad "stad", städer rymmer upp till 4 spelare, eller starta en egen stad där andra spelar kan logga in. För det första så är det inte helt lätt att lyckas logga på en startad stad, det kräver några försök innan man lyckas. När man väl kommit in så ska man ha tur att hitta vettiga människor att lira med har man turen med sig och gör det så kan man jaga monster ihop med framgång. Har man kommit så här långt så har man haft flyt men det riktiga problemet har vi inte kommit till än. När du spelat ett bra tag och nästan slutfört ert pågående uppdrag så händer det nämligen för närvarande väldigt ofta att du utan förvarning blir utloggad när servern sparkar ut dig och alla andra spelare. Känns lite halvdrygt att man slösat bort 40 minuter på ingenting och det är bara på själva spelandet, sen tillkommer tiden som det tar att logga in osv.

Det är ju inte det att jag blir förbannad över att det jag gjort i onlineläget går förlorat utan det faktum att jag slösat bort en massa tid. För när du väl försökt logga in på servrarna en stund och hittat folk att spela med, nästan slutfört ett uppdrag och till sist blivit utloggad så har du i regel slösat bort kanske en timme på ingenting. När det fortsätter att upprepa sig och hända gång på gång så blir man less.

Visst har man tur ibland när allt går som det ska men med Monster Hunter Tri så är problemen mer regel än undantag för tillfället.

Hoppas Capcom löser detta snart, spelet har varit ute över en vecka och det är skandal att de inte åtgärdat problemen ännu. Jag får väl lira i singleplayer läget tills vidare.

1 May 2010