Kortrecension: Mortal Kombat

FINISH HIM!

Det är ett mycket kärt återseende när jag, efter så många år, återigen får spela Mortal Kombat. Hur många timmar ägnade man inte åt att försöka knappa in rätt knappkombination för att göra brutala avrättningar i SNES-spelet?  Mortal Kombat är fortfarande Mortal Kombat om än lite häftigare eftersom det vuxit till sig i takt med mig själv under åren. Skönt också att se att gamla favoritkaraktärer är med!

Min största svaghet när det gäller beat'em ups måste vara att jag sällan har tålamod nog för att lära mig alla kombos och taktiker. Jag lär mig det jag orkar sen kör jag min grej, vilket egentligen betyder att jag improviserar en hel del. Därför är det extra roligt att man enkelt kan få iväg så kallade x-ray-attacker i Mortal Kombat. X-ray-attacker är den typiska "superattacken" som inte går att stoppa om man väl träffar sin motståndare med den. Alla karaktärer har sina egna x-ray-attacker och de går i princip ut på att man gör enorm skada på sin motståndare genom en rad brutala attacker där man genom röntgensyn får se hur deras kroppar demoleras (sweet!). Det är väl inget att sticka under stolen med, att det är Mortal Kombat-spelens extrema brutalitet som gör dem?

Storyn är intressant och tillför något bra till spelet men roligast är ju ändå att spela ihop med en vän och då menar jag på samma tv, inte över nätet. "The challange tower" som är späckat av riktigt roliga utmaningar är också ett kul läge som jag lär sänka många timmar till i men framför allt så kommer jag att bjuda över mina kära vänner för att utbyta sparkar och slag i soffan. Det är snyggt grafiskt även om designen inte är top notch, men viktigast av allt är ju att fortfarande verkligen känns som Mortal Kombat!

Under SNES-tiden så var Street Fighter II mitt favorit-beat'em up, tätt följt av Mortal Kombat men till denna generation så tycker jag Mortal Kombat kniper första platsen i hela genren! Det är precis så som jag tycker att ett beat'em up ska vara, underhållande och en stor smula med lite humor och glimten i ögat. En stark fyra i betyg!

Betyg 4/5

12 May 2011