Vinyl Fantasy 7

Team Meamwork (tidigare känd från ett liknande projekt med ett Zelda soundtrack) har levererat det många spelare och musikentusiaster drömt om.

De har har tagit musiken från Final Fantasy 7, komponerat av Nabou Uematsu samt en handfull, nej två nävar full med kända artister i hiphop-svängen, slagit ihop dom och på så vis gett oss en platta med Finalfantasy-låtar mixade med hiphop-spår.

På skivan mixas FF låten Mako Reactor med en av Jay Z's låtar, det låter... "intressant" , bra? nej. Personligen tycker jag Jay Z är riktigt bra, och Final Fantasy soundtracket riktigt bra, blandningen blir bara fel. Det känns lite som att blanda Ett härligt glas med citronvatten med ett glas rökig whiskey, blandningen blir inte bra! Men vardera för sig är ace.

Trots detta är spåret med Jay Z ett av de bästa, förmodligen helt beroende på att jag gillar Jay Z's låtar i vanliga fall. Allt annat låter som ren dynga. Med ett undantag, Spår nr 3 med MOP som jag faktiskt lät helt ok trots allt.

Förutom Jay-Z ser man på Vinyl Fantasy 7 som skivan så fyndigt heter en massa andra kända namn som: Outkast, Ghostface killah, Murs och tro det eller ej "Tom Waits"! ...Kan inte riktigt placera honom på denna platta men OK.

Att lyssna på plattan är gratis. Ingen kommer att vilja köpa den, men skulle man vilja det så kan man köpa den digitalt för en valfri summa, man donerar alltså vad man tycker den är värd med ett minimum på 0$. Lyssna på den kan du göra direkt på websajten som du hittar här: Team Teamwork - Vinyl Fantasy 7.

Jag har lyssnat igenom samtliga låtar och de låtar jag tycker kan vara värda att ens nämna och eventuellt höra på är spåren med Jay Z och MOP. Resten är total dynga. Ett roligt koncept som skulle kunna bli coolt, om exempelvis Jay Z själv gjorde en låt där han utgår från ett Final Fantasy stycke, istället för att nån sopa ska mixa in en låt.

Källa: Joystiq.com

1 Feb 2010