Inför Retro I Fokus #2

Dags att sätta tänderna i ännu ett gammalt retrospel. Jag har tänkt att skriva små inför-inlägg  när jag sätter igång med ett nytt spel bara för att förbereda den som kan tänkas vara intresserad inför vad som komma skall. Inga djupgående texter kring spelen utan mer bara en kort presentation. Mer ingående presentation av spelen och intryck kommer i ett eget inlägg när jag anser mig vara färdig med spelet, genomspelat eller ej.

Till Retro I Fokus #2 så valde jag Super Marioworld 2: Yoshi's Island, 1995 till SNES. Föregångaren Super Marioworld, även det till SNES är trots allt ett av mina favoritspel som satt djupa spår i hjärtat. Det går liksom aldrig ur tiden och jag spelar ofta igenom det tillsammans med min sambo. Det är enligt mig det bästa Mariospelet som gjorts. Däremot så spelade jag aldrig Yoshi's Island och jag tänkte att det skulle vara intressant att testa det nu. Om ni är intresserad av föregående Retro I Fokus-inlägg där jag spelade "Ninjawarriors (again) så finner ni det här.

Eftersom det är lite av en tradition för mig och sambon att köra Super Marioworld ihop så kör jag även Yoshi's Island ihop med henne. Schemat är pressat just nu men jag räknar med att kunna skriva en sammanfattning om ungefär 1,5 vecka.

10 Mar 2011