In med Xbox ut med Xbox, E3 2010 och lite spel

Dags att skriva av mig lite, varning för wall of text.

Som ni vet så köpte ju jag alldeles nyss en Xbox 360 efter många om och men. Det blev så klart en ny fin Elite och jag blev toknöjd speciellt med tanke på alla bra spel jag hade redo. Red Dead Redemption, Alan Wake mfl. Köpte även Mass Effect 1. Men vårt förhållande blev kortvarigt, ca 3 veckor faktiskt eftersom jag sålde den igår!

Under E3 bekräftades och visades den nya modellen av Xbox 360 som i folkmun fått namnet Xbox 360 Slim. Men egentligen heter den väl bara kort och gott Xbox 360. Förutom att den är något mindre som egentligen för min del spelar mindre roll så kommer den med lite andra trevliga nyheter. Den nya modellen:

  • Är som sagt, något mindre
  • Levereras med 250 GB Hdd
  • Drar mindre ström och alstrar därmed mindre värme
  • Har WiFi, dvs inga fler nätverkssladdar liggandes längst listerna (hatar sladdar!)
  • Är flera decibel tystare än föregående modell
  • Kommer i snygg svart pianolack!

Jag kanske har missat något detalj där men de där nyheterna räcker för mig! Jag tänkte egentligen inte byta eftersom jag var väldigt nöjd med min Elite men då priset hamnade så pass lågt att jag kunde sälja min Elite och boka ett ex av den nya modellen utan att direkt behöva lägga ut några extra pengar så blev valet enkelt. Eftersom min Elite var så pass ny och pedantskött så var det lätt att sälja den på begagnat marknaden, gick inte ens minus på den affären. Fick 200:- mindre än vad jag köpte den för men då fick jag även behålla de tre bästa spelen av de fem som följde med + Scene It? handkontrollerna! Eg. skulle jag nog vilja påstå att jag gjorde en +affär på det hela! Har förhandsbokat ett ex av slim för att vara säker på få en på releasedagen sen får vi se om det dyker upp några andra riktigt bra deals innan den släpps!

Red Dead Redemption körde jag ju på Xboxen och det var ett riktigt bra spel som jag kan rekommendera till alla. Jag blev dock väldigt besviken på multiplayerläget, det var inte alls så bra och roligt som jag hade hoppats på. Att multiplayerläget är fullt av obalans, buggar & exploits hjälper inte direkt. Nu har det ju dock kommit ett gratis DLC med Co-Op för upp till 4 spelare som verkar lite småkul men även det hårt drabbat av exploits, åtminstone är det vad jag hört! Men som sagt, det är ett riktigt roligt spel när man kör vanliga single player!

Skaffade även Mass Effect 1 som jag påbörjat och kört ganska långt på, vill tro att jag är i slutet någonstans men vet inte med säkerhet, ska ta köra klart det så fort jag fått hem nya Xboxen och införskaffa 2:an som verkar ännu bättre! Jag älskar spel där man ställs inför moraliska val som påverkar spelet och storyns utveckling, där man kan ta fram sin evil twin eller sitt inner child eller vilka personligheter som nu kan tänkas finnas inom en och vill komma ut på besök!

När jag bestämde mig för att sälja Xboxen så fick PS3:an lite välförtjänt ensamtid. I helgen klarade jag det sista i Uncharted 1 som blivit liggandes en längre tid. Ett riktigt bra spel som förtjänar att omnämnas! Nu är jag peppad på att påbörja 2:an! Apropå tvåor så tog jag upp ytterligare ett Ps3-spel igår som även det blivit liggandes ett tag, nämligen Assassins Creed 2, riktigt roligt spel som påminner mig om barndomen och de gamla Prince Of Persia spelen på Amiga när man kastar sig över hustaken och mellan väggar! Riktigt kul! Kanske man kan klara det innan kommande helg är över också? Vore ju grymt att få stryka ytterligare ett spel på ej-klarat-listan.

Om vi går tillbaka till E3 då som jag inte hunnit skriva något om direkt. Det råder delade meningar om E3 2010 många verkar väldigt imponerade och nöjda medan jag med flera är rätt missnöjda och inte alls speciellt impade. Det var mycket tekniksnack som jag bara vill spy på. Kostymnissar står på scenen och snackar siffror och statistik och ljuger så de tror sig själva. Ny teknik i all ära, men Kinect och Move är ju gamla redan urvattnade grejer i förfinade versioner som jag gärna hade varit utan. När Nintendo kom med detta för flera år sedan hånades dem 0ch nu kommer både Microsoft och Sony med samma gamla grej om än bättre och finslipade. Men vem bryr sig? De flesta jag känner är redan trött på hela veva och peka i luften grejen eller helt ointresserade.

Nu kommer jag trampa på både en och trettio tår. Men Nintendos egna nya pryl Nintendo 3Ds imponerar inte heller mig, alldeles för.... litet och bärbart och föråldrad grafik för att 3D skärmarna som följer med ska imponera på mig. Kid Icarus som visades upp som något av 3Ds frontfigur ser också ut som en fet besvikelse. Själva idén "Kid Icarus" är något som är riktigt efterlängtat för oss som växt upp med originalspelet. Men jag kände verkligen inte någon Kid Icarus -känsla över det nya spelet. De borde skippat My-little-pony-filtret på spelet med tanke på att de som minns originalspelet fyllde vuxen för många år sedan. Jag har ju däremot förståelse respekt för att både 3DS och Kid Icarus lockar massa andra spelare men inte mig.

Nej, E3 i år var ingen höjdare för min del, jag blev knappt förvånad över något som visades och inget av det som faktiskt förvånade fick mig att häpna. Varje år sitter jag och hoppas på att få se något som blåser mig av stolen men nu för tiden så snackas det om och hintas om det mesta som visas långt innan själva mässan, lite tråkigt, det tar liksom bort spänningen.

Jag ser så klart fram emot mycket av det som visades på E3 men det mesta visste man redan om. Donkey Kong country hade man ju dock ingen aning om och det såg ut att kunna bli kul!

På återseende! *pust*

24 Jun 2010