Höjdpunkter i Augusti

Det är Augusti och halmbollarna blåser nästan framför en när man kollar på listan över kommande spelsläpp. Men det gör inget, för det är två tungviktare som släpps. Det känns som att hela världen går och väntar på den självklara stortiteln, framtidsäventyret från Eidos, Deus Ex: Human Revolution. Och trots att jag tråkigt nog inte spelat någon av föregångarna så är även jag väldigt pepp på det här, har dragits med i hypen utan att egentligen varit i närheten av den. Deus Ex känns som en självklar succé, som en magnet som drar spelarna till sig genom att bara existera. 

Jag skulle vilja hinna spela föregångarna innan, men det känns som att det blir svårt att hinna med eftersom jag inte har något av dem. Som tur är så tycks det inte vara något problem att hänga med i storyn om man nu missat de tidigare spelen. Av det lilla jag läst och sett från spelet så här långt så kommer jag älska det. Ett Metal Gear i en cyberpunkig sci fi-miljö liksom, det kan egentligen inte bli annat än bra.

MEN, medan jag och alla andra går och peppar på Deus Ex så finns det enligt mig ytterligare ett riktigt fint guldkorn för oss som har lyckan (eller olyckan) att äga ett Nintendo Wii. För det är ju nämligen så att Xenoblade Chronicles släpps om ganska exakt två veckor. Något som jag spår bli ett av de sista spelen jag spelar på mitt Nintendo Wii. Xenoblade Chronicles är ett RPG från Monolith som står bakom flera äldre kvalitetsspel inom genren, till bland annat PS2 och Gamecube. Jag har haft ögonen på spelet ända sedan E3 2009 och nu är det snart mitt! Peppen har hunnit blivit rätt stor vid det här laget. Blev mäkta besviken när det tidigare i år pratades om att spelet skulle bli en exklusiv japanrelease, ett besked som sedan drogs tillbaka och nu är spelet alltså strax här!

Det är Xenoblade Chronicles tillsammans med det kommande RPG:et The Last Story, från Mistalker och Hironobu Sakaguchi, Final Fantasys urfader. Som är de egentligen enda spelen till Nintendo Wii som jag går och trånar efter. En europarelease tycks vara aktuell även för The Last Story. Dessa två spel kommer sannolikt bli de stora RPG-titlarna man talar om till Nintendo Wii i framtiden. Det var ju spel just som Xenoblade och The Last Story som jag, mitt dumma jag, inbillade mig och såg framför mig när jag köpte mitt Nintendo Wii. Nu passar det att komma, när konsolen ligger på dödsbädden.

Så trots väldigt få släpp under Augusti så ser jag det som en riktigt stark spelmånad på grund just dessa två stortitlar. Jag ser verkligen fram emot att testa Xenoblade Chronicles och hoppas på att fler gör det så man har någon att ventilera med. Jag vet att jag inte är helt ensam om att gå och peppa på det. Någon annan som planerar att spela det?

Relaterade länkar: Trailer för Xenoblade Chronicles Trailer för The Last Story

 

4 Aug 2011