Heavy Rain: Guld, Demo & Trailer

Heavy Rain, exklusiv ps3-titel gräver guld i USA. Japp spelet har tydligen sålt guld i USA. Jag är inte förvånad över att spelet går så bra. Jag har sett fram emot denna titel ända sen jag läste om det första gången. Skaparna bakom Heavy Rain är nämligen samma gäng eller åtminstone delar av samma gäng som stod bakom mitt favoritspel till gamla xbox, nämligen Farenheit / Indigo Prophecy. Jag minns det som igår när jag satte igång det spelet utan någon som helst egentligen aning om vad jag skulle förvänta mig, där satt jag ensam hemma med sambon bortrest, i mörkret, bara jag, en fin flaska whiskey och ett helt fantastiskt spel. Farenheit är minst sagt också en psykologisk thriller, många har älskat spelet tills första halvan är över och vissa ansåg att storyn spårade ur, jag håller inte med, jag älskade hela skiten rakt igenom, övernaturligt? so what, i love it!

Heavy Rain verkar vara upplagt delvis på samma sätt som Farenheit där man spelade en karaktär och spelaren fick göra sina egna val vilket påverkade storyn på ett eller annat sätt, som en roll i en, ja, thriller.

Det som gör mig så glad och får mig att skriva om Heavy Rain just nu är inte faktumet att det sålt bra till butikerna i USA utan att spelet som ett nedladdningsbart demo på PSN 11 Februari. Det jag fått bekräftat är att det kommer släppas på Amerikanska PSN om det släpps på den Europeiska PSN vet jag inte än men det spelar mindre stor roll eftersom att vi alla kan komma åt Amerikanska PSN genom att skapa en Amerikansk PSN login, för det visste ni väl?

Heavy Rain kommer att få nya DLC med jämna mellan rum som ger spelarna en fortsättning på storyn och även fragment och delar av vissa birollers storys och bakgrunder osv under tidens gång.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, det kommer att bli ett dyrt år för PS3 ägare med alla tunga titlar som fallerner som blytunga "måsten" under året. 2010 är Ps3'ans år när vi snackar konsolspel. Se till att inte missa Heavy Rain, se åtminstone till att testa demot!

Källa: blog.us.playstation.com

28 Jan 2010