Final Fantasy 13 Påbörjades för PS2

I en intervju med OPM Benelux berättar Final Fantasy 13 producenten Yoshinori Kitase att spelet från början utvecklades till Playstation2.

När det sedan visade sig att Playstation 3 var påväg blev de tvugna att flytta över arbetet med Final Fantasy för utveckling till PS3. Totalt kostade det ett och ett halvt år extra i tid, för spelets utveckling. (Och förmodligen rätt mycket i pengar).

Final Fantasy XIII skulle alltså från början ha blivit en Playstation 2-titel. Att Kitase valde att fortsätta utvecklingen till PS3 istället är inte svårt att förstå.

Men vi kan nog tacka denna försening till att vi får se en engelsköversatt version av spelet så pass tidigt efter att den japanska versionen kommit ut. Tack vare att mycket av spelet redan var gjort en gång och "bara" behövdes göras om för PS3 kunde de påbörja översättningen till engelska och arbetet med att spela in engelska röster mycket tidigare än annars. Det är alltså på grund av denna försening som vi får se spelet "nästan" lika tidigt som Japan.

Spelet kommer släpps i USA och Europa 9 Mars.

Ps. Kitase avslöjade även i intervjun att det kommer släppas DLC till FF13. Något som han tidigare gett indikationer på att det inte skulle göra, men att det "kunde göra".

Källa: VG247

31 Jan 2010