Ett lotteri när du köper Xbox 360 slim?

Jag hämtade hem den nya Xbox 360 modellen på releasedagen och skrev lite om den på Onlajn.se, sjukt nöjd med vad jag fick. En absolut knäpptyst konsol även vid DVD-spelande, kan man höra den öht så är det kanske om man sätter örat intill konsolen men från en halv meters avstånd hörs den inte alls. Microsoft presenterade sin nya modell som whisper silent under årets E3-mässa innan den släpptes. Mycket riktigt så var den ju också det.... för de flesta.

Alla jag pratat med som köpt den nya modellen och alla andra rapporter jag läst har indikerat på absolut tysta maskiner, fram till för ungefär en vecka sedan. Spel-malmer berättar hur hans konsol hörs tydligt på flera meters avstånd och låter ganska högt vid DVD-läsning. Han besökte webhallen där han köpt sin konsol för att eventuellt få byta den men enligt webhallen så var det inget fel på konsolen. Min bror köpte sin konsol idag från Mediamarkt i Gävle och även hans maskin har ett tydligt missljud och låter illa vid DVD-läsning. Uppdatering: Mediamarkt i Gävle bytte ut Xboxen mot en ny utan att ens provköra den. Den nya Xboxen var tystare.

Jag tycker synd om de som köper konsolen i tron om att få en väldigt tyst maskin och inte får det. Tråkigt att inte inköpsställena byter ut maskinerna, åtminstone inte webhallen, vi får se vad Mediamarkt säger. Tycker att man kanske bör kontakta Microsoft om man verkligen vill byta sin maskin om butikerna vägrar byta ut dem och hoppas på att de är mer tillmötesgående.  Har försökt nå Microsoft för en kommentar om saken, vi får se vad de säger när/om de svarar! Jag vill ju att mina vänner ska få en lika tyst maskin som mig själv, det är ju liksom det som är hela grejen med Xbox 360 "slim", eller ja halva grejen iallafall!

Hur låter eran Xbox 360 slim? Dela med er så andra kan jämföra med sin egen!

29 Jul 2010