E3 2010, Microsofts presskonferens

Då var ju alltså E3 igång, årets största gamehappening. Igår hade Microsoft sin presskonferens, en konferens som tyvärr inte gick ut på att glädja sina gamingfans med trevliga spelnyheter och överraskningar. Istället gick i princip hela deras presskonferens ut på att promota Kinect, (fd. Natal). Jag förutspår helt kontroversiellt att Kinect blir en flopp, kanske inte i antal sålda enheter men i riktig genomslagskraft. Jag menar, se bara på Wii, konsolen har sålt hur bra som helst men spelmässigt så är den fortfarande *bleh*. Nu är det förvisso en handfull eller åtminstone en halv hand heta spel på väg till Wii, nya Zelda, Xenoblade, The Last Story och Metroid. Kinects teknik och precision är ju så klart sååå mycket bättre än Wii men ärligt talat, var inte viftandet och hoppandet framför tv:n mest bara något som var kul när det var nytt? Jag liksom många andra Wii-ägare jublar när ett Wii-spel styrs med vanlig handkontroll.Visst Kinect har inga handkontroller som du viftar med istället så viftar du med händerna och precisionen är som sagt mycket bättre än Wii men konceptet är ju detsamma, ett koncept som jag numer finner helt ointressant.

Under Microsofts presskonferens så snackades det oerhört mycket om Kinect och hur jäkla bra den är, här är ett par av deras grymma säljargument:

Du kan se på film och lyssna på musik utan att ens behöva en fjärr! Ja, för det är ju sååå jobbigt att trycka på play på fjärrkontrollen istället för att vifta med händerna i luften eller att använda röstkommandon (som om det vore revolutionerande).

Du kan chatta live med dina vänner över tv:n och Kinects kamera följer dej när du rör dig i vardagsrummet. Ja men gud va bra! Inte för att jag använder kamerachatt men om jag gjorde det så skulle jag inte behöva använda den som finns inbyggd i alla 3 laptops här hemma! Dessutom skulle jag kunna springa runt som en yr fågel i vardagsrummet och ändå synas på mottagarens vi! Must haev!

Ärligt talat, Microsoft klamrar sig fast vid argument som för visso kan låta bra och som toppmoderna detaljer i hemmet men tänk efter, hur jobbigt är det egentligen att använda fjärrkontrollen? Och har ni känt behovet av en webcam som följer er någon gång? Räcker verkligen inte vanliga telefonsamtal eller chatkonversationer till för er?

Nä, Kinect är årets flopp, en onödig pryl i modern förpackning, en förfinad Wii. Att de flesta av mina vänner och twittervänner och liknande mestadels bojkottar den styrker mina tankar om dess framtid. Hade Kinect kommit för sisådär 2 år sedan så hade jag nog inte varit lika kritisk.

Xbox 360... Slim? Förutom några snabbt avklarade speltrailers och alldeles för lång presentation av Kinect så visade Microsoft nya Xbox 360 modellen, en mindre och tystare modell och WiFi-nätverk, i övrigt inga nyheter. Den är lite ful men man vill ju så klart ha en så tyst maskin som möjligt, storleksmässigt var skillnaden inte gigantisk. och en mindre modell av samma modell om ni förstår vad jag menar, hade varit snyggare! Min egen 360 är inte ens en månad gammal och tanken på om jag skulle sälja den för att köpa en ny slog mig direkt men jag slog bort den ganska snabbt. Det kommer dröja ett litet tag till innan vi får se den i Sverige och priset verkar till en början hamna på närmare 3000 kronor. Min elite kostade strax över 2000 och jag är alldeles för nöjd för att punga ut en tusing extra på den ny modell just nu. Min egen 360 låter i princip lika lite som min Playstation 3 som jag installerar spelen på hårddisken vilket jag naturligtvis gör och jag gillar originaldesignen bättre så den får stanna! :)

Den nya modellen ska enligt presentationsvideon vara "whisper silent" något som de så klart jobbat på eftersom att Xbox 360:s ljudnivå är en av de saker som konsolen fått tagit mest skit för men jag kan faktiskt viska rätt högt, just saying ;)

Kort och gott så var Microsofts presskonferens igår en rätt stor besvikelse

15 Jun 2010