Död åt Zeus

Jag kanske är sist ut med att spela och klara God Of War 3, ok inte sist men jäkligt sen iallafall! Men ikväll kom kvällen då Zeus drog efter sitt sista andetag och stupade för Kratos blodiga händer... I varm och kvav lägenhet i Gävle.

Jag hade inte spelat de två föregångarna men jag struntade i det och körde trean direkt. Ärligt talat så har inte God Of War 1 & 2 ens intresserat mig förut men GOW 3 har blivit ett jäkligt hyllat spel så jag var tvungen att prova och döma själv. Efter att ha släckt ljuset hos Zeus så twittrade jag att det var en jäkligt stark Game Of The Year-kandidat. Det är det väl kanske inte egenligen, det vet jag ju. Men som en av mina personliga favorit under året så har det garanterat en säkrad plats! Men nej, inget GOTY. Det är ju inte direkt nyskapande och storyn är knappast djup och gripande. Tekniskt sätt så är det dock riktigt bra men framförallt så är det på grund av att det är ett så jäkla underhållande spel som det kommer vara ett av årets favoriter för min del.

Jag kan inte ens kalla mig ett fan av genren egentligen men God Of War 3 greppa tag om mig på ett riktigt behagligt sätt, drog mig med från början till slut. Det blir ju en hel del spel att ta sig igenom som skribent med alla spel som ska testas och recenseras och det blir en hel del halvdana spel som man kanske helst skulle sluppit. Men God Of War 3 var riktigt roligt från början till slut, kanske var det på grund av att spelet är så pass lättsmällt som jag gillade det så mycket. Man kunde liksom stänga av hjärnan helt ett tag, bara luta sig bakåt kötta sig fram från bana till bana, från gud till gud och det är ju bara för skönt ibland, att slippa dryga dialoger och milsdjupa storys. Dessutom är det väldigt svårt att inte tycka om spelets huvudkaraktär Kratos.

Det enda jag egentligen har att klaga på i God Of War 3 är väl scenerna i mitten av spelet där kvinnor precis som så många gånger tidigare framställs som sexobjekt, scener med sex och nakna bröst. Jag föraktar verkligen just detta i tvspel, dels så är det kvinnoförnedrande och dels vill jag bara sjunka igenom soffan och dö lite av hur pinsamt lågt det är. Det sänker helhetsintrycket på spelet en del. Räcker det inte med att man knappt kan se en allvarlig film nu för tiden utan att det måste spelas på sex och nakenhet? Lättklätt i all ära men man kan väl stanna där när det kommer till spel? Ok, färdiggnällt!

Gigantiska bossar är ju också något som går hem hos mig, rätt skön känsla att spöa någon som minuterna innan hållit dig mellan tummen och pekfingret som en brödsmula, råstyrka i sin renaste form, det är Kratos det! Apropå råstyrka, ni som spelat spelet vet ju att det är överdrivet blodigt och våldsamt, men nu det väl kanske ju det som personifierar Kratos och God Of War serien. Överdrivet ultravåld på ett riktigt härligt sätt på ett av de få ställen där det kan höra hemma utan att vara fel, i tvspel! Nu ser jag fram emot att köra hd-remaken av 1:an och 2:an, fel ordning men bryr sig? Inte jag, inte med den här typen av spel, som sagt, rätt tunn story.

Dock kommer det dröja innan jag hinner köra dom för imorgon trillar både Singularity och Transformers in här hemma och riktigt grymma Xbox 360-spel har stakat upp sig i spelhyllan i väntan på releasen av den nya Xbox modellen som släpps om sisådär 10 dagar.

Någon annan som tycker GOW3 var riktigt bra? Någon som inte håller med mig alls? Åsikter om HD-versionerna av 1:an och 2:an? Anyone?

5 Jul 2010