Dark Spore Utannonserat

Electronic Arts-studio, meddelade idag att Darkspore™, är under utveckling, ett nytt online-spel som bjuder på en actionladdad mix av SciFi och RPG. Teamet bakom spelet består av några av branschens allra mest begåvade författare och utvecklare, och den svenska premiären beräknas ske i början av nästa år.

“Darkspore är inspirerat av den prisbelönta creature editor-teknologin från Spore, men även av teamets tidigare erfarenheter och deras passion för spelande”, berättar Lucy Bradshaw, General Manager, Maxis Studio. "Teamet har kombinerat dessa två inspirationskällor för att skapa en ny infallsvinkel på RPG-genren”.

Darkspore erbjuder dynamisk och snabb action där spelarna kan välja på fyrspelar-CoOp, full singelspelarkampanj eller intensiva multiplayer-strider, när de krigar på främmande planeter för att rädda galaxen från Darkspores muterade trupper. För att besegra den lömske Darkspore, måste spelarna samla på sig en arsenal av levande vapen i form av genetiska hjältar med olika förmågor, och uppgradera dem med tiotusentals olika kroppsdelar och skydd.

Darkspore innehåller tre unika klasser, med fem olika genetiska hjältetyper. Under uppdragen på de olika planeterna kan spelarna samla på sig nästan obegränsat med olika kroppsdelar, som i sin tur ger enorma uppgraderings- och anpassningsmöjligheter. Under spelets gång ökar intensiteten undan för undan, med nya planeter och fiendestyrkor. För att lyckas med uppdragen måste spelaren tänka strategiskt och sätta samman en enhet som består av en väl avvägd kombination av hjältar och deras olika ofärdigheter.

För mer information och nyheter se: www.darkspore.com

21 Jul 2010