Dansa Limbo med nya Xbox 360 (slim)

Som ni vet så hämtade jag upp mitt exemplar av den nya Xbox 360-modellen idag, den s.k. slim-modellen. Särskilt slim är den väl inte och det är ju faktiskt inte Ps3 slim det är väl bara PS2 slim som förtjänar slim vid sidan av sitt namn. MEN, det är iallafall lite mindre än elite-modellen och får nu plats precis lagom brevid min PS3 slim i tvbänken.

När jag såg de första bilderna som släpptes på den nya modellen så tyckte jag den såg lite väl spejsig ut men faktum är jag tycker den är riktigt fin nu när den står på plats, den blanka lacken är jättefin så länge inte folk pillar dit fingeravtryck (kan tänka mig att jag kommer ha tass-avtryck på den om en vecka). Touch-knapparna är sjukt känsliga, vilket jag bara ser som en plus. Man får fortfarande dras med en stor klump i änden av strömsladden men den är lite mindre än föregångarens och den väger mycket mindre och blir knappt varm. Själva konsolen däremot blir riktigt varm fortfarande men till viss del kan ju skylla på lufttemperaturen som lär ligga på alldeles för mycket här inne just nu. WiFi:nätverket fungerar precis som man vill att det ska göra, inga krussiduller där bara mata in sin info för det trådlösa nätverket och köra, riktigt nice!

Sen var det ju det där med ljudnivån... Whisper silent sa Microsoft under sin presskonferens på årets E3-mässa, jag kan viska rätt högt tänkte jag direkt. Faktum är att den nya Xboxen är riktigt tyst, de senare elite-modellerna hade ju en helt ok ljudnivå så länge man installerade spelen på hårddisken, att spela från skivorna gick fetbort för min eftersom ljudnivån från dvdläsaren var under all kritik och nästan sprängde ljudvallarna. Men när jag startade upp den nya modellen idag så slogs jag på käften av ren och skär tystnad... ingenting... bara tyst.... Det bästa är att den tamigtusan är lika tyst eller åtminstone nästan lika tyst när man läser från skivorna, det måste den vara eftersom jag inte tänkte på ljudet när jag installerade Star Ocean: The Last Hope på den. Men även om dvdläsaren är riktigt tyst så kommer jag naturligtvis ändå installera mina spel i framtiden eftersom laddningstiderna blir så korta som möjligt och den kommer alltid att vara något tystare.  Jag vågar faktiskt påstå att den nya Xbox 360-modellen ärtystare än PS3-slim i både idle & läsläge. Sjukt nöjd med den nya modellen och alla som får möjlighet bör byta upp sig från de äldre modellerna vid tillfälle!

För tillfället håller jag på att testa det fantastiska spelet Limbo på min nya maskin, räkna med en recension på Måndag! Men jag kan ju avslöja att ni som är pepp på Limbo kan fortsätta vara det, tolka det som ni vill :) Limbo är en del av Xbox 360:s Summer Of Arcade och släpps den 21:a Juli och kommer då att kunna köpas via Xbox Live. (Do it!)

Idag har för övrigt varit en bra dag, påväg till butiken där jag hade förbokat min Xbox 360 så trillade ett mail in Iphonen med den försenade inviten till World of Warcraft: Cataclsym-betan. När jag väl kommer hem med en ny Xbox 360 och en Cataclysm-beta under armen så möts jag av ett tjock kuvert med Xbox 360-spel innanför dörren nedanför brevinkastet, bra dag!

Nu ska jag återgå till att pilla på Onlajn.se:s nyaste leksak, tjing!

[nggallery id=39]

Läs fler reflektioner från mig på Pricerunners spelblogg

16 Jul 2010