Blizzard Skänker 8 Miljoner Kronor Till Dödssjuka Barn

Ja, 1,1 Miljoner Dollar motsvarande ungefär 8 Miljoner Kronor skänker blizzard till Make-A-Wish Foundation. Pengarna är bara en ytterst liten del utav Blizzards inkomster under Nov-Dec 2009, inkomster från ett så kallat in-game pet som spelare kunde köpta i World Of Warcraft. Så indirekt kommer pengarna alltså från Blizzards spelare.

Make-A-Wish Foundation är en organisation som finns till för att hjälpa dödligt sjuka barn att få sin högsta önskan uppfylld. Även om barnen inte blir friska så får de garanterat känna en stor livsglädje för stunden och förhoppningsvis inspirera dom till att kämpa vidare och förhoppningsvis övervinna sina sjukdomar.

Förutom Blizzards donation så bjöd de även in 15 barn och deras familjer till en "Behind The Scenes" om hur World Of Warcraft skapats, självklart 15 stora spelentusiaster!

Blizzard tjänar ju omåttligt många miljoner per år så jag tycker detta är ett bra initiativ utav dom, de föregår med ett gott exempel som fler multimiljonföretag bör låta sig inspireras utav!

Med 1,1 Miljoner Dollar kan Make A Wish Foundation uppfylla många önskningar, bra Blizzard! Mer om Make A Wish här.

Källa: Edge Magazine

17 Feb 2010