Bilder från Gamex

Igår slog spelmässan Gamex upp portarna för första gången och de kör på ända till Söndag. Jag var där igår och det blir tyvärr min enda vistelse på mässan detta år. Men resten av Onlajn.se kommer att strosa runt där i helgen.

Det var en riktigt skön känsla att kliva in i mässhallen. Dämpad belysning med små ljuskällor av skärmar och spel överallt och musik från alla håll. Detta samt glada barn och vuxna överallt, trollbundna av härligheten :)

Det var mycket folk igår, över 4000 och kistamässans mest välbesökta mässa någonsin enligt uppgifer. Men resten av dagarna, framförallt imorgon, Lördag, så kommer det säkerligen bli mer drag! I intervjuer med Gital AL-ebeyawi ( bla.a här, här och här), projektledare på Kistamässan så läsa om hur de förväntar sig mellan 20 000 och 25 000 besökare under hela mässan. Minst sagt en succé skulle man väl kunna påstå med tanke på att det är första gången mässan arrangeras. Jag kan bara föreställa mig hur storslaget den blir nästa år!

Jag provade på Microsofts Kinect och Sonys Move. Jag är fortfarande inte övertygad av dem, kanske delvis eftersom jag totalfailade och fick iväg mitt spjut knappt 10 meter i Kinect Sports. Någon som däremot verkade helt övertygad var den här killen som öste JÄRNET till Kinect Dance Central mer eller mindre hela eftermiddagen.

I ren spelväg så var förhandstestet av Call Of Duty: Black Ops som Activision bjöd på höjdpunkten för mig. Och det var jag nog inte ensam om att tycka. Activision måste tveklöst ha den mest populära montern på hela mässan, kön till att få en provstund med Black Ops slingrade rejält långt på golvet HELA DAGEN. Själv hade jag förmånen att slippa köa, men uppskattningsvis så var nog kötiden för att få prova spelet 2 timmar lång i princip hela dagen. Då ska man ha i åtanke att varje person fick spela i max 10 minuter. Folk köade alltså 2 timmar för 10 minuter med Black Ops :)

Missa apropå det inte vår Black Ops-tävling här på Onlajn.se, endast 2 dagar kvar av tävlingen!

Här är lite randomfoton från igår, Torsdag.

[nggallery id=4]

Aftonbladet sänder live från mässan på denna sida för dig som är mer nyfiken.

5 Nov 2010