Besvikelsen än stor men det finns lite hopp

Jag har väntat på Alpha Protocol med uppenbart för höga förväntningar. Konceptet och idéerna var ju jättebra, ett spionage RPG med stor potential. Så fick jag hem spelet, hade egentligen inte tänkt kolla på det riktigt än eftersom jag ändå inte kommer hinna spela speciellt mycket eftersom jag ska resa bort.

Men jag kunde så klart inte hålla mig och körde ändå igång Alpha Protocol för en hastig snabbtitt och nog för att jag hört om dåliga recensioner men det som mötte mina ögon var inte bara dåligt, det var kasst. Man ska inte döma ett spel efter grafiken men i det här fallet så var det inte bara fult, hela designen var under all kritik, likaså kändes kontrollerna riktigt stela och klumpiga.

Twittrar en rad om hur mitt första intryck av AP inte var speciellt bra vilket leder till att jag får denna länk som förklarar ett och annat (om det som står är sant).  Tråkigt på ett bra koncept och ett så långt arbete men framförallt att det överhuvudtaget kan gå till så som det beskrivs i texten i länken, man vill bara kräkas på den typen av människor som ägaren för bolaget beskrivs som.

Hur som helst har jag hört delade meningar om storyn och den + dialogerna kan ju faktiskt vara så bra att de greppar en och får en att faktiskt gilla åtminstone en stor del av spelet trots enorma brister tekniskt sätt. Ska självfallet ge spelet en helt ärlig chans när jag kommer tillbaka från semestern och hoppas på att en grym story kan styra upp kapsejsande skuta, eller åtminstone gå under på grundare vatten.

4 Jun 2010