Assassin Creed 2: Battle Of Forli - Recension

Jag är knappast ensam om att ha väntat på den första nya DLC delen "Battle Of Forli" till Assassin's Creed 2, och idag hade jag chansen att spela igenom den.

Det tog dessvärre inte ens två timmar för mig att spela igenom det nya materialet och sen var det slut på festen igen och jag satt där med handkontrollen i vädret, dock med ett leende på läpparna, för det var ju kul så länge det varade.

Okej, det är nytt material och det kommer att släppas ytterligare en del, men varför inte bara lägga ihop båda delarna och släppa en lite större expansion istället för två pyttesmå? Nåja, jag är ju inte säker på att nästa del blir riktigt lika kort. Besvikelsen påminner lite om den jag upplevde när jag spelade första Assassin's Creed spelet, lite enformigt sådär. Men som jag sa, jag avslutade det med ett leende på läpparna för det VAR ändå kul och jag rekommenderar fortfarande alla som har AC 2 och gillar spelet att ladda ner The Battle Of Forli.

Arbetet med Battle Of Forli är både bra och dålig, det är vissa detaljer man stör sig på, till exempel hur invånarna, försäljarna i staden fortfarande lunkar fram och försöker kränga på dig sina varor medan staden är under attack. Du får inte uppleva några nya platser eller vapen, inte ens några nya fiender och inga nya achievements. Det finns dock fortfarande ett par saker att avslöja om det hela, som jag dock inte tänker göra här för att inte spoila spelet för någon.

Summan av kardimumman är att jag är lite missnöjd, som jag sa tidigare, lite samma känsla som jag kände för Första Assassin Creed-spelet. Men jag älskar Assassin's Creed 2 som spel och jag tackar absolut inte nej till det lilla exta äventyr jag kan få även om det är kort, det är ju billigt också så jag kan inte klaga för mycket. Jag håller tummarna för att nästa del kommer att vara lite längre och lite mer bearbetad.

Betyg? På en skala 1-10? Då får Battle Of Forli en stark 6a, där det främst är den korta livslängden och lite slarviga detaljer som drar ner betyget.

//Mattias

28 Jan 2010