Årets femte bästa spel

Då har det blivit dags att utse årets fem bästa spel. Under fem dagar kommer nedräkningen pågå, med finalen på självaste julafton. Precis som i den valfria kategorin kommer Mattias och Tobias att avslöja sina personliga favoriter. Vem vet, kanske kommer de tycka precis likadant?

Tobias – Alan Wake

Att utse plats 1-3 var inga större problem för mig. Däremot satt jag länge och väl och velade mellan ett antal spel på plats fyra och fem. Tillslut kände jag mig nöjd och Alan Wake lyckades precis klamra sig in på topp fem. Jag ska vara ärlig, själva spelmomenten när man springer runt i skogen och lyser på ondskefulla skuggvarelser tyckte jag var otroligt långtråkigt. Det som ändå fick mig att sitta kvar timme efter timme var den läskiga atmosfären och spännande handlingen. Jag älskade sättet de lade upp varje kapitel, hur de började med en sammanfattning och avslutade med fantastiska låtar. Som jag skrivit tidigare är The Poet and The Muse årets spellåt. De två DLC som släppts har dessutom sett till att vi fått ett riktigt bra avslut på Alan Wake. Eller i alla fall ett bra utgångsläge för en uppföljare som jag hoppas får ett mer genomarbetat gameplay i sådan fall.

//Tobias

Mattias – Castlevania: Lords Of Shadow

Att rangordna årets bästa spel är ingen lätt uppgift. Jag har väldigt svårt att sätta spel på en prispall. Årets bästa spel eller årets tre bästa spel utan någon speciell ordning är lättare. Men hur som helst. Jag utser Castlevania: Lords Of Shadow som årets femte bästa spel. Jag har inte varit mycket för genren innan jag körde God Of War 3 på PS3 och blev mer eller mindre såld, även om det har en del mindre trevliga inslag. I Castlevania är allt dock guld och gröna skogar och spelet bjuder på mer än bara rå action. Castlevania har dessutom en rad pussel som är alldeles lagom kluriga för att passa in i ett actionspel och jag älskar designen som stundvis verkligen spelet att skina. Ett bra hack and slash-äventyr med en trevlig story och bra variation som knäpper God Of War 3 på nosen när det är tal om årets 5 bästa spel. Framförallt så är spelet nog en bra nystart på serien Castlevania som jag hoppas vi får se mer utav i framtiden!

Läs väldigt gärna min recension av Castlevania: Lords Of Shadow här på Onlajn.se också :)

//Mattias

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen "Årets spel enligt svenska spelbloggar", där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin 'Årets spel. 5:e plats': Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar och Victoria Saade.

20 Dec 2010