Årets fjärde bästa spel

Vi fortsätter vår resa genom de fem bästa spelen i år. Dagens lucka innehåller det fjärde bästa spelet enligt Tobias och Mattias. Precis som igår redovisas bådas personliga val, vilket betyder att de inte behöver vara överens. Vad de däremot är överens om är att det är riktigt svårt att utse topp-placeringarna och det hade likaväl kunnat vara de fem bästa spelen utan inbördes ordning. Men nog om det, låt oss gå på fjärde platsen.

Tobias – Limbo

Vem kunde ha trott att ett litet företag som Playdead Studios (fantastisk namn btw) skulle få sådana framgångar med ett minst lika ”litet” spel. Om någon i början av året skulle sagt att jag skulle ha med ett Xbox Live Arcade spel på min topp-fem lista hade jag nog inte trott dem. Men Limbo lyckas verkligen få till den där perfekta balansen av stämning, kontroll och berättelse. Åtskilliga personer har redan skrivit om spelet under veckornas lopp, så jag vet ärligt talat inte om det behöver nämnas så mycket mer om spelet. Jag ser verkligen fram emot att se vad Playdead Studios har på gång i sin bakficka.

Mattias – Alan Wake

Dagens gemensamma nämnare när det kommer till spelen som Jag och Tobias valt ut är dimmiga skogar! Igår dök Alan Wake upp på Tobias femte plats, han gjorde ett lite bättre intryck hos mig och lyckades haffa fjärde platsen! Alan Wake var faktiskt anledningen till att jag köpte min första Xbox 360. Tyvärr så blev ju spelet förseeeeeenat och väntan på att det skulle släppas blev lång. Men när det äntligen släpptes så var det ett riktigt bra spel. När jag såg de första bilderna och läste de lilla som beskrevs om det för flera år sedan så fantiserade jag om lite mer äventyr och lite mindre action än vad det faktiskt blev. Det gör dock inget, för spelet blev ju helt fantastiskt och thriller-genren ligger mig mycket varmt om hjärtat. Att de spelat lite på David Lynch:s Twin Peaks gör inte saken sämre! Blir jag någon gång en framgångsrik författare så ska jag bli precis som Alan!

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen "Årets spel enligt svenska spelbloggar", där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin 'Årets spel. 4:e plats': Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi och Spelvärldspareringar.

21 Dec 2010