Årets Shooter

Bang bang, you're dead! Det har nästan blivit en oskriven lag att peta in ett multiplayerläge i alla shooters, även om man så får tvinga in det så ska det vara där. Något som allt som oftast resulterar att det känns just, ja, intvingat för att det ska vara där. Kan man inte göra båda delarna riktigt bra så ska man nöja sig med en av dem tycker jag, bra kampanj eller bra ett bra multiplayerläge. Det fulländade shooterliret har dock det bästa av två världar, där man  lyckats få till båda lägena riktigt bra.

Ett ypperligt exempel på detta är årets Call Of Duty-spel, Black Ops. Kampanjen var riktigt underhållande väldigt annorlunda jämfört med föregående COD-spel, Modern Warfare 2. Jag är dock en riktig sucker för just multiplayerläget när det kommer till shooters, så länge de är bra gjorda. Även om kampanjerna i sig är riktigt trevliga spelupplevelser så är det ändå MP som lockar och vad som för mig gör spelet värt pengarna. Jag visste att jag skulle ägna timme efter timme, efter timme, efter timme i Black Ops multiplayerläge och så har det blivit. MW2-spelandet var dock snäppet intensivare men det kan även bero på att jag haft på tok för mycket spela att spela i år och framförallt nu under hösten. Även om jag saknar en del element från MW2:s multiplayerläge så är Black Ops överlag bättre med flera förbättringar och för mig kommer spelet att hålla riktigt riktigt länge.

Jag vet att det råder lite grupperingar vad det gäller bra multiplayerlägen, antingen står man på COD-sidan eller så står man på Battlefield-sidan. COD är lite mer arkadkänsla med snabba intensiva matcher på små banor medan Battlefield Bad Company 2 handlar mer om långa matcher på stora banor. Jag älskar BFBC2 också just för att det blir lite mer realistiskt med stora banor och samspelet i laget eftersom det kräver mer taktik för att vinna. Men när jag måste välja sida, då står jag på COD-sidan.

Årets Shooter blir för min del Call Of Duty: Black Ops. Mycket tack vare sitt eminenta multiplayerläge. En extremt värdig uppföljare i serien och ett spel som liksom alltid fungerar för mig oavsett humör. Snabbt in och snabbt ut om man så vill.

Läs också recensionen av Black Ops här på Onlajn.se och missa inte vår jultävling där du kan vinna fina julklappar, vem vet, "årets shooter" kanske döljer sig i någon utav dem! :)

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen "Årets spel enligt svenska spelbloggar", där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin 'Årets shooter': Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar, Victoria Saade och Xboxflickan & Nikke.

18 Dec 2010