Årets Rollspel

Som Final Fantasy-fan sedan NES & SNES så hade jag så klart riktigt höga förväntningar på Final Fantasy 13 som släpptes tidigare i år. Året RPG tänkte jag. Spelet kom, det var jäkligt snyggt, och välgjort.  Och visst jag gillade spelet men jag kunde efteråt ändå inte låta bli att känna .. "meh". Jag saknade den där glöden och drivet att hela tiden vilja köra vidare som funnits i flera tidigare spel i serien. Ett bra spel men det levde tyvärr inte upp till mina (kanske orimliga) förhoppningar.

Nej, istället var det ett annat RPG som slog mig rejält på käften i år, vilket uppvaknande! Va? Hur kan någon inte gilla det här? Jag kryssade fram i galaxerna med en nyrenoverad rymdfärja och en nyrenoverad Shepard. Fantastiskt! Det var en riktigt riktigt härlig spelupplevelse att få segla runt i rymden och samla ihop min nya besättning för det stundande uppdraget i Mass Effect 2. Visst det första spelet kanske har övertaget i storyn och till viss när det kommer till karaktärerna också men Mass Effect 2 var bättre på alla andra plan. Väldigt snyggt och väldigt bra kontroller. Actionscenerna i Mass Effect 2 är ju som en bra shooter. Spelet hade dessutom några riktigt sköna karaktärer som man med glädje forskade i så mycket som möjligt för att få veta mer om deras förflutna. Vill ju inte spoila något för någon men det finns vissa saker som jag hade velat se utav och andra som man kunde ha dragit ner lite på, men det är helt ok, allt är förlåtet.

Jag älskade ta mig fan allt med Mass Effect 2, miljöerna, designen, karaktärer (vissa mer än andra). Dessutom så har spelet fått fantastiska DLC. Och allt jag hade att klaga på i föregångaren var borta. Jag är jäkligt glad över nyheten om Mass Effect 3 som landar nästa år, lite långt bort men det är lugnt, för nästa år blir återigen ett riktigt dunderspelår, späckat med heta releaser.

I övrigt så tycker jag nog inte att 2010 var mycket att hurra för  RPG-mässigt, hoppas på ett bredare utbud 2011!

Min röst för årets rollspel faller tveklöst på Mass Effect 2. Go Shepard Commander

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen "Årets spel enligt svenska spelbloggar", där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin 'Årets rollspel': Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, EmmyZ, Familjenspel, Gaminggrannar, Kraid, Lunandrez, Megastorm, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelografi, Spelvärldspareringar och Xboxflickan & Nikke.

16 Dec 2010