Årets Rollfigur

Att välja årets rollfigur är inte helt lätt. Det känns som att jag mer än vanligt fått olika känslor för karaktärer som figurerat i årets olika spel. Flera är värda att nämnas som t ex Alan Wake, Trip, Monkey, Shepard, War, Scott Pilgrim, Ethan Mars, Madison Paige, Norman Jayden, listan kan göras hur lång som helst. But there can be only one…..

Årets Rollfigur: John Marston

Det tar ett tag innan man som spelare får reda på bakgrunden till John Marstons kommande äventyr. Från början är han den klassiska ”the silence type” som återfinns gamla Sergio Leone filmerna. Men desto längre in i spelet man kommer, desto mer känner i alla fall jag för Marston. Även om han en gång var en hårdhudad förbrytare så vill han ingenting annat än att få slå sig ner tillsammans med sin fru och son och leva ett stillsamt liv. Han är lite av en anti-hjälte som fortfarande går sin egna väg, vilket känns ganska klassiskt för denna genre. Samtidigt är det just det som nog fångar mitt intresse. Som stor älskare av gamla spagettiwestern-filmer gillar jag den John Marston som jag får. Utan att avslöja för mycket blev jag ganska paff mot slutet av spelet. Speciellt då det fortsatte långt efter att jag trodde att det skulle ta slut. Många har gnällt på David Hayters som Solid Snake på grund av sin toalettnödiga röst. Rob Wiethoff röst är inte så långt ifrån David Hayters, men passar perfekt som John Marston och höjer verkligen upplevelsen ett snäpp till.

Runner-Up: Professor Layton

Det är lätt att tro att Professor Layton inte utvecklats särskilt mycket sedan första spelet. Men i årets äventyr Professor Layton and the Lost Future får vi se en helt annan sida av vår kära professor. I mina ögon växte han rejält och inblicken i hans bakgrund var ytterst intressant.

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen "Årets spel enligt svenska spelbloggar", där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin 'Årets rollfigur': Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Gamingmama, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, Onlajn, Pixelviking, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar, Victoria Saade och Xboxflickan & Nicke.

6 Dec 2010