Årets Ögonblick

Kan tänka mig att många denna gång pekar ut ett specifikt spelögonblick när de har varit med om en fantastisk vacker, speciell eller känslomässiga scen i spel. Samtidigt hoppas jag att det är någon mer än mig som lyfter fram det ögonblick som mest etsats sig fast hos mig från den gångna året.

Årets Ögonblick: Blog 'Em Up ber spelsverige om hjälp

Den 10:e februari skrev Michael Gill ett av de mest gripande inläggen på bloggen Blog 'Em Up. Det handlar om Gustav 12 år som var svårt sjuk i cancer. Han låg på CAST-avdelningen (Centrum för Allogen Stamcellstransplantation) på Karolinska Universitetssjukhuset. Hans mor hade hösten innan lyckats få ihop 100.000 kr i en insamling för att kunna införskaffa tv-spel och tv-apparater till avdelningen. Tyvärr visade det sig först att pengarna inte kunde användas till det som det var ämnat till från början. Michael och resten av redaktionen gick då ut med en uppmaning till hela spelsverige att dela med sig av sina konsoler, spel, tillbehör och tv-apparater för att göra livet lite roligare för de personer som låg på avdelningen. Responsen var helt makalös och rörande, både privatpersoner och företag skickade allt de kunde undvara och desto mer.

Gustav hann tyvärr aldrig vara med och se allting. Gustav gick bort fyra dagar senare, men vad jag förstår kom det in otroligt mycket till sjukhuset. Så pass mycket att de knappt visste var de skulle göra av allting. De fick tydligen även tillgång till pengarna som samlats in tidigare, så att de kunde köpa in massor av tv-apparater. Själv samlade jag och min sambo ihop en låda full med spel och en Nintendo DS som vi skickade vidare. Hela uppmaningen kändes så rätt. Tack Michael Gill och resten av Blog 'Em Up som gjorde oss uppmärksammade på situationen.

Runner-Up: John Marston kommer till Nuevo Paraiso

Att landstiga på den mexikanska gränsen och sakta rida in mot land, samtidigt som regnet börjar smattra mot marken, åskan sprider sig över himlen och ”Far Away” spelas av Jozé González var riktigt magiskt.

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen "Årets spel enligt svenska spelbloggar", där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin 'Årets ögonblick': Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, Onlajn, Pixelviking, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar och Xboxflickan & Nikke.

8 Dec 2010